نارضایتی دانشجویان دانشگاه بوعلی‌ از عدم برگزاری کلاس‌های حضوری

وعده‌های پوشالی اتمام پروژه آبرسانی به همدان و تعطیلی کلاس‌های حضوری دانشجویان دانشگاه مادر استان یعنی دانشگاه بوعلی‌سینا به علت عدم امکان تأمین آب مورد نیاز دانشجویان باعث انتشار اطلاعیه‌های پی‌درپی از برگزاری و عدم برگزاری کلاس‌های حضوری در این دانشگاه و نارضایتی دانشجویان شده است.

پس از انتشار اخبار متوالی و ضد و نقیض از دانشگاه بوعلی سینا در رابطه با بازگشایی حضوری یا غیرحضوری در ترم جدید به علت تنش آبی در همدان، دانشگاه بوعلی سینا اعلام کرد که از ۲ مهرماه کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود اما تا ۱۶ مهرماه سلف غذاخوری تعطیل است. آموزش حضوری در دانشگاه‌ها پس از پنج ترم آموزش مجازی در مهرماه ۱۴۰۱ از سر گرفته می‌شود اما دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا با مشکلاتی در این زمینه مواجه شدند. 

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا در ۱۲ شهریورماه به خبرنگار ایسنا گفت که با توجه به مشکل کمبود آب در همدان، هیأت رئیسه‌ دانشگاه بوعلی‌سینا تصمیم گرفتند تا روز ۱۵ مهرماه، آموزش‌ها به صورت مجازی انجام شود.

دو روز بعد یعنی ۱۴ شهریورماه، معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا در تماسی که با خبرنگار ایسنا داشت اظهار کرد که تغییراتی در برنامه دانشگاه پیش آمده و با توجه به اخبار خوبی که از وضعیت انتقال آب شرب به همدان می‌شنویم، کلاس‌های آموزشی دانشگاه به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

مجدداً روز ۲۲ شهریورماه دانشگاه بوعلی‌سینا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که آموزش‌ها به صورت مجازی خواهد بود اما این اطلاعیه را از روی خروجی خود حذف کرد و نتیجه پیگیری خبرنگار ایسنا از روابط عمومی این دانشگاه حاکی از آن بود که هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده در حالیکه فقط ۱۰ روز به شروع ترم باقیمانده بود.

همان روز ایسنا این موضوع را از رئیس کمیسیون دانشجویی و خوابگاه‌های استان، پیگیری کرد و مسلم مخفی در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد که در کمیسیون دانشجویی استانداری همدان به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم موظف هستند تا براساس تقویم آموزشی دانشگاه، کلاس‌ها را از ابتدا به صورت حضوری برگزار کنند همچنین دانشگاه‌ها موظف هستند شرایط تأمین آب کافی و سالم را برای آغاز سال‌تحصیلی جدید در دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی فراهم کنند.

پس از آن در همان روز، روابط عمومی دانشگاه بوعلی‌سینا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که کلیه کلاس‌های نیم‌سال اول سال‌تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در تمامی ورودی‌های تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری دانشکده‌های مستقر در پردیس اصلی و دانشکده‌های اقماری دانشگاه از روز شنبه ۲ مهرماه به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

پس از انتشار اخبار ضد و نقیض در این موضوع و سردرگمی دانشجویان، پس از قطعی شدن بازگشایی حضوری دانشگاه، دانشجویان غیربومی درصدد آمادگی برای حضور در همدان بودند که این بار با اطلاعیه جدیدی از سمت دانشگاه مواجه شدند.

پایگاه خبری دانشگاه بوعلی سینا ۲۵ شهریورماه در اطلاعیه‌ای از قول مدیر امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا اعلام کرد که دانشجویانی که ثبت‌نام و رزرو قطعی خود را برای اسکان در خوابگاه انجام داده‌اند، از بعدازظهر روز جمعه اول مهرماه می‌توانند به خوابگاه‌های مورد ثبت‌نام خود مراجعه کنند اما سلف‌های غذاخوری دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا از روز شنبه ۱۶ مهرماه آماده ارائه خدمات به دانشجویان خواهند بود.

اطلاعیه‌های پی‌درپی و ضد و نقیض و در نهایت عدم سرو غذا در سلف دانشگاه به مدت دو هفته، باعث اعتراضات دانشجویان دانشگاه شده به گونه‌ای که آنها با راه انداختن کارزارهای اینترنتی یا صدور بیانه توسط کانون‌های دانشجویی به دنبال تلاش برای حل این مشکلات هستند.

بررسی بیانیه‌ها و کارزارهای اینترنتی که دانشجویان به راه انداختند، بیانگر این است که تأمین آب سالم و کافی و سرو غذا در سلف دانشگاه، درخواستی است که دانشجویان از متولیان امر دارند. 

مهرداد عنبریان، معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا ۲۹ شهریورماه در گفت‌وگو با پایگاه خبری این دانشگاه با اشاره به اینکه پیش‌تر مدیر امور دانشجویی دانشگاه از آغاز به کار سلف‌های غذاخوری دانشجویی از ۱۶ مهرماه خبر داده بود.

وی اظهار کرد: برنامه اصلی سلف مرکزی و سلف هنر و معماری برای ارائه خدمات تغدیه به دانشجویان با پیمانکاران جدید، احتمالاً از هفته دوم مهرماه(همان تاریخ ۱۶ مهرماه) خواهد بود اما به‌خاطر رفاه دانشجویانی که از شنبه دوم مهرماه در دانشگاه حضور خواهند داشت، طبق روال معمول(در وعده‌های ناهار و شام روزهای غیرتعطیل) غذا سرو خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا که در حال آماده شدن برای سال‌تحصیلی حضوری جدید پس از پنج ترم آموزش مجازی بودند، ۳۰ شهریورماه با اطلاعیه جدید از روابط عمومی دانشگاه مواجه شدند که در آن توضیح داده شده که هنوز شرایط پایدار آب‌رسانی در شهر همدان و به تبع آن دانشگاه، ایجاد نشده و امکان ذخیره‌سازی آب نیز به صورت پایدار وجود ندارد بنابراین اسکان دانشجویان در خوابگاه و خدمات‌رسانی در رستوران‌های دانشگاه با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. براین‌اساس کلیه کلاس‌های دانشگاه و دانشکده‌های اقماری در تمامی مقاطع تحصیلی تا روز شنبه ۱۶ مهرماه به صورت غیرحضوری(آنلاین و آفلاین) برگزار می‌شود.

مدیریت امور دانشجویی دانشگاه نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پذیرش در خوابگاه‌های دانشگاه بوعلی‌سینا تا اطلاع ثانوی انجام نمی‌شود.

دانشگاه بوعلی‌سینا در حالی از برگزاری کلاس‌های مجازی خبر داد که وضعیت اینترنت در کشور با اختلالاتی مواجه بود که همچنان وجود دارد و پس از گفت‌وگوی رئیس کمیسیون دانشجویی و خوابگاه‌های استان با ایسنا در رابطه با تعطیلی کلاس‌های مجازی به خاطر اختلالات اینترنت، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در گفت‌وگو با پایگاه خبری این دانشگاه اعلام کرد که آموزش مجازی دانشگاه بوعلی‌سینا در دو هفته اول مهرماه برقرار است اما دانشجویان این دانشگاه در بیانیه‌ای اعلام کردند که در کلاس‌های مجازی شرکت نمی‌کنند.

در حالیکه دانشجویان برای حضور در دانشگاه از تاریخ ۱۶ مهرماه آماده می‌شدند، روابط عمومی دانشگاه بوعلی شینا ۱۲ مهرماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به نظر مسئولان مربوطه در استان مبنی بر عدم امکان تأمین آب مورد نیاز در دانشگاه بوعلی‌سینا، کلیه کلاس‌ها در مقطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه(دانشکده‌های پردیس اصلی و اقماری) تا روز شنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۱ به صورت غیرحضوری(آنلاین و آفلاین) ادامه می‌یابد. بدیهی است کلاس‌هایی که به علت ایجاد اختلال در اینترنت تشکیل نمی‌شوند، متعاقباً به صورت جبرانی برگزار می‌شود. لازم به ذکر است، هر گونه تغییر در برنامه متعاقباً به اطلاع دانشجویان عزیز خواهد رسید. در ضمن کلیه کلاس‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکتری) از شنبه ۱۶ مهرماه به صورت حضوری برگزار می‌شود.

اطلاعیه‌های متوالی و ضد و نقیض دانشگاه بوعلی باعث سردرگمی دانشحویان شده و تعدادی از انجمن‌های علمی دانشگاه بوعلی‌سینا از جمله حقوق، ریاضی، زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، علوم دامی، علوم سیاسی، گیاه پزشکی، آمار، شیمی، شهرسازی، روانشناسی، پیرادامپزشکی، مهندسی عمران، مهندسی آب و ادبیات عرب با صدور بیانیه‌ای نسبت به این موضوع شکایت کردند.

در این بیانیه مطرح شده که تعویق‌های پی در پی و تصمیمات ناگهانی، موجب تحمیل هزینه های مادی و روانی به دانشجویان، مانند لغو مکرر بلیت های حمل و نقل خریداری شده، سردرگمی دانشجویان نسبت به چگونگی ادامه وضعیت آموزشی، عدم امکان حضور فعال در کلاس های مجازی به علت قطعی های مکرر و مشکل در اتصال به اینترنت و عدم امکان برنامه ریزی برای هفته‌های آینده با توجه به تصمیمات ناپایدار دانشگاه در قبال شروع آموزش حضوری و ... شده است.

دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا که در یکی از بزرگترین و بهترین دانشگاه‌های غرب کشور و دانشگاه مادر استان همدان، تحصیل می‌کنند پس از تغییرات متوالی در تاریخ بازگشایی حضوری دانشگاه این بار باید تا ۲۳ مهرماه منتظر بمانند تا ببینند وعده مسئولان برای آبرسانی به همدان و بازگشت به کلاس‌های درسی محقق می‌شود یا خیر.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ مهر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401071708144
  • خبرنگار :