همایون عمودی زاده در نشست صمیمانه با جمعی از ناشنوایان استان که به مناسبت روز جهانی ناشنوایان در محل ادارهکل بهزیستی برگزار شد، اظهار کرد: در کنار ایجاد امکانات مناسب و بسترسازیهای متناسب با نیاز ناشنوایان، خدمات پیشگیرانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد: ناشنوایی شایعترین نقص حسی عصبی در انسان است و از هر هزار کودک یک کودک با ناشنوایی عمیق تا شدید به دنیا میآیند.
مدیرکل بهزیستی لرستان خاطرنشان کرد: مطالعات فراوانی نشان دادهاند ناشنوایی در ۵۰ درصد موارد علل ژنتیکی و در ۵۰ درصد باقیمانده علل محیطی و ناشناخته دارد، لذا در کنار ایجاد امکانات مناسب و بسترسازیهای متناسب با نیاز ناشنوایان، خدمات پیشگیرانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
عمودیزاده با بیان اینکه عامل ژنتیکی با الگوی توارثی شایعترین عامل ناشنوایی است و این به خاطر میزان بالای ازدواج فامیلی است که باعث شده سهم علل ژنتیکی در این جمعیت از ۵۰ درصد بیشتر شود، افزود: عامل محیطی و ناشناخته بعد از عامل ژنتیکی قرار دارد. با منع ازدواجهای فامیلی، آموزش بهداشت، کنترل تعداد فرزندان و همینطور مشاوره ژنتیک بهویژه برای خانوادههای در معرض خطر میتوان قدمهای مهمی در زمینه کاهش تعداد ناشنوایان برداشت.
وی اضافه کرد: همه ما میدانیم که بهترین، راحتترین و کمهزینهترین راه برای حفظ بهداشت و سلامت یک جامعه پیشگیری است. در زمینه شنوایی نیز باید به یاری آزمون غربالگری شنوایی (پیشبینی افت شنوایی) از ضایعات مربوط به این بخش تا حدود زیادی پیشگیری کرد.
مدیرکل بهزیستی لرستان بیان کرد: آزمونی است که باید در دوران نوزادی کودک انجام شود تا در صورت مشاهده ضایعات شنوایی از همان ابتدا تحت مداوا قرار گیرد.
عمودیزاده ادامه داد: همچنین در مهدکودک، مدرسه و در ابتدای ورود به دانشگاه نیز لازم است که کودکان و نوجوانان تحت غربالگری شنوایی قرار گیرند چراکه بسیاری از اختلالات شنوایی دیر آغاز هستند و در سنین کودکی یا نوجوانی بروز میکنند از سوی دیگر اگر کودکان دارای آسیب شنوایی بهموقع شناسایی شده و تحت درمان و یا اقدامات توانبخشی قرار گیرند تا حدود زیادی اختلالات زبانی آنها برطرف شده و میتوانند با مردم ارتباط برقرار کنند و از انزوا خارج شوند.
وی اظهار کرد: اشتغال نقش مهم و تأثیرگذاری بر جنبههای روانی، فردی، اجتماعی و اقتصادی زندگی انسان میگذارد. یکی از عوامل اثرگذار در دستیابی به اشتغال، سلامت جسمی ازجمله داشتن حس شنوایی سالم است.
مدیرکل بهزیستی لرستان تصریح کرد: هنگامیکه این حس آسیبدیده باشد، باعث اختلال شنوایی یا کمشنوایی میشود که میتواند منجر به ناشنوایی در فرد شود.
عمودیزاده خاطرنشان کرد: ناشنوایی بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی بر خانواده و جامعه دارد. اغلب باعث ایجاد مشکلات در یافتن و حفظ شغل، در افراد دارای این مشکل، میشود و این موضوع را میتوان از عوامل اجتماعی فرهنگی مؤثر بر اشتغال ناشنوایان بود.
گفتنی است، در این جلسه گروهی از کودکان مرکز شنوایی نیوشا که کاشت حلزون کرده بودند با اجرای سرود لحظات شاد و مفرحی را برای حاضرین در جلسه به وجود آوردند و در پایان از جمعی از ناشنوایان نخبه که در رشتههای فرهنگی، هنری و ورزشی صاحب مقامهای کشوری و بینالمللی بودند با اهدا جوایزی تقدیر شد.
انتهای پیام