محمد آذریار به مناسبت هفته مبارزه با سرطان (11 تا 17 مهر) در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بروز سرطان در هر سنی امکان پذیر است، گفت: سرطان زن و مرد هم نمی شناسد و می تواند تمام افراد را درگیر کند.
وی با بیان اینکه تاکنون علت دقیقی برای ابتلای افراد به انواع سرطان مشخص نشده، گفت: تحقیقات نشان می دهد که 71 عامل می توانند به عنوان عوامل زمینه ساز ایفای نقش کنند.
آذریار "استرس" را یکی از مهمترین این عوامل عنوان کرد و افزود: تحقیقات بسیاری نشان میدهد در افرادی که استرس بالایی دارند، شانس ابتلا به سرطان افزایش می یابد.
وی افزود: همچنین ژنتیک، مواد شیمیایی، آلودگی هوا، برخی ویروس ها و مصرف سیگار و الکل هم از عوامل مهم زمینه ساز ابتلای افراد به انواع سرطان ها هستند.
این مسئول به نقش تغذیه هم در ابتلا به سرطان اشاره کرد و افزود: تحقیقات نشان می دهد که مصرف غذاهای فرآوری شده هم شانس ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
آذریار گفت: با توجه به این عوامل، مشخص می شود که اگر افراد از سبک زندگی سالم پیروی کنند می توانند تا حد زیادی از بروز انواع سرطان پیشگیری کنند. بطور مثال اگر افراد استرس خود را کنترل کرده، مصرف سیگار و الکل و ... نداشته باشند، ورزش کرده و غذاهای سالم مصرف کنند، تا حد قابل توجهی از ابتلا به انواع سرطان در امان خواهند بود.
مدیر اجرایی برنامه های سرطان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه از سرطان پوست به عنوان شایعترین سرطان در مردان استان یاد کرد و افزود: در زنان نیز سرطان سینه بیش از همه شایع است.
این مسئول با تاکید بر لزوم تشخیص زودهنگام علائم سرطان و اقدام جهت درمان آن گفت: علائم سرطان به دو دسته علائم عمومی و تخصصی تقسیم بندی می شود و افراد باید با هردوی این علائم آشنایی داشته باشند.
وی افزود: علائم عمومی مانند کاهش وزن بدون دلیل، ضعف و خستگی بدون دلیل و سرفه مزمن و بدون علت است که عمدتا در بسیاری از سرطان ها مشاهده می شود.
آذریار گفت: در کنار این علائم، هر نوع سرطان علائم اختصاصی خود را دارد، بطور مثال تغییر شکل و ظاهر سینه از جمله علائم سرطان سینه است و تکرر ادرار از علائم سرطان پروستات و اسهال و وجود خون در مدفوع هم از علائم سرطان روده بزرگ به شمار می رود، بنابراین علائم انواع سرطان ها بسیار گسترده است که افراد باید با آن آشنایی داشته و درصورت مشاهده هر مورد مشکوک به پزشک مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه سیر سرطان در جهان در حال افزایش است، گفت: در سالهای اخیر این سیر در ایران با یک شیب ملایم تری نسبت به جهان در حال افزایش است.
انتهای پیام