به گزارش ایسنا، درگیریها و شرایط آبوهوایی شدید، محرکهای اصلی گرسنگی حاد هستند که امسال به دلیل بیثباتی اقتصادی مرتبط با اثرات موجدار همهگیری کووید-۱۹ و جنگ روسیه و اوکراین تشدید شد.
خشکسالی شدید در شاخ آفریقا مردم را تا مرز قحطی کشانده است. ناامنی غذایی حاد به سرعت در حال افزایش است و در سراسر جهان گسترش مییابد. رئیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت: بدون یک واکنش بشردوستانه گسترده، وضعیت احتمالاً در ماههای آینده بدتر خواهد شد.
اگرچه قیمتهای جهانی کالاهای کشاورزی در ماههای اخیر به بالاترین حد خود رسیده است، قیمتهای مواد غذایی محلی در چندین کشور همچنان بالاست و در صورت از بینرفتن توافق با میانجیگری سازمان مللمتحد برای تقویت محمولههای غلات و کودهای روسیه و اوکراین، قیمتهای موادغذایی محلی همچنان افزایش خواهد یافت.
اوکراین چهارمین صادرکننده غلات در جهان است، در حالی که روسیه رتبه سوم غلات و رتبه اول صادرات کود را دارد.
بر اساس گزارش فصلی فائو مناطق گرسنگی که با همکاری برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد تهیه شده است، قیمتهای بالای غذا، سوخت و کود، اقتصادهای پیشرفته را مجبور به تشدید سیاستهای پولی کرده است.
به گزارش رویترز، در این گزارش آمده است، انتظار میرود که این روندها در ماههای آینده، با افزایش بیشتر فقر و ناامنی غذایی حاد و همچنین خطرات ناآرامیهای ناشی از افزایش نارضایتیهای اجتماعی و اقتصادی، افزایش یابد.
انتهای پیام