دکتر توفیق یعقوبی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در آستانه فرارسیدن فصول سرد سال و شیوع انواع بیماری های تنفسی هستیم، اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا همانند commoncold ها(سرماخوردگی) از طریق قطرات تنفسی در فاصله یک تا دو متر و تماس مستقیم و غیر مستقیم با ترشحات آلوده انتقال پیدا می کند.
وی با اشاره به شباهت کرونا و آنفلوانزا از حیث روش های پیشگیری، افزود: هنوز کرونا تمام نشده و لذا پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا همچون استفاده از ماسک های کاغذی و فاصله گذاری فیزیکی می تواند از ابتلا به آنفلوانزا هم جلوگیری کند.
این متخصص بیماری های عفونی، با بیان اینکه دانش آموزان در مدارس باید فاصله گذاری را رعایت کنند و حتما شست و شوی مناسب دست ها با آب و صابون حین و بعد از کلاس را داشته باشند، گفت: رعایت بهداشت دست ها نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی دارد.
یعقوبی از والدین خواست دانش آموزان دارای تب و علائم تنفسی را از حضور در مدرسه منع کنند و ادامه داد: برای پیشگیری از آنفلوانزا علاوه بر رعایت مسائل بهداشتی، می توان اقدام به تزریق واکسن کرد، اما اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا با افراد دارای بیماری های زمینه ای همچون آسم و ضعف سیستم ایمنی و بیماران قبلی و ریوی و دیابتی و شیمی درمانی و مادران باردار است.
وی با بیان اینکه دانش آموزان و سایر افراد فاقد بیماری زمینه ای هم می توانند واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند، گفت: همه ساله شاهد اپیدمی فصلی آنفلوانزا و هر ۱۰ سال شاهد اپیدمی جهانی آم هستیم و لذا مهرماه بهترین زمان برای تزریق واکسن و ایجاد ایمنی است.
این متخصص عفونی تب، سردرد و بدن درد را مهمترین علائم ابتلا به آنفلوانزا دانست و خاطرنشان کرد: بعد از چند روز علائم تنفسی و گرفتگی و آبریزش بینی آغاز می شود و احتمال بروز سرفه و عفونت ریه به ویژه در افراد مستعد وجود دارد لذا بهترین کار پیشگیری از ابتلاست.
انتهای پیام