به گزارش ایسنا، نسبت پرستاران مرد و زن در بیمارستانهای چهارمحال و بختیاری نا برابر است و عموما پرستاران مرد در فوریتهای پزشکی و قسمتهای پیش بیمارستانی فعالیت میکنند، کمبود نیروی پرستاری مرد در مراکز درمانی مشکلاتی را نیز به وجود آورده است.
شاید بتوان گفت یکی از دلایلی که بانوان در شغل پرستاری موفقتر عمل میکنند و تمایل بیشتری به فعالیت در این حرفه دارند، بهعلت حس مادرانه آنها در مراقبت از بیماران و تحمل سختیهای این شغل است، اما عدم تمایل مردان به فعالیت در این شغل نیازمند انجام یک بررسی جامع و کارشناسی است.
اگر روند کاهش جذب پرستاران مرد برای فعالیت در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری همچنان کاهشی باشد، قطعا مراکز درمانی با بحران جدی مواجه خواهند شد.
تسهیل شرایط کاری، افزایش حقوق و مزایا متناسب با سختی شغل و کاهش شیفتهای کاری با جذب نیروی انسانی میتواند کمک بزرگی در این حوزه و جذب نیروی پرستاری مرد داشته باشد.
تنها ۱۹ درصد نیروی پرستاری چهارمحال و بختیاری را مردان تشکیل میدهند
محمدرضا خسروی- سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه ۴۴۳۴ نفر در چهارمحال و بختیاری در حوزههای بیمارستانی مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند، اظهار کرد: پرداخت کارانه پرسنل بیمارستانی در سال ۱۴۰۰ با متوسط ۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
وی افزود: متاسفانه در طرح انطباق در بیمارستانهای چهارمحال و بختیاری دارای یک ضعف در جذب پرستاران مرد هستیم و این مسئله به یک چالش تبدیل شده است، دانشجویان پرستاری مرد از ادامه تحصیل و فعالیت در این حوزه منصرف میشوند.
خسروی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۹ درصد پرستاران چهارمحال و بختیاری را مردان و ۸۱ درصد پرستاران را زنان تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: بنابراین در برخی بخشهای بیمارستانی که نیازمند پرستار آقا هستیم از پرستاران خانم استفاده میکنیم.
بانوان تمایل بیشتری به فعالیت در شغل پرستاری دارند
بهرام مرادی- رئیس هیات مدیره نظام پرستاری شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه نسبت پرستاران زن به مرد در چهارمحال و بختیاری ۸۰ به ۲۰ است، اظهار کرد: تمایل آقایان به تحصیل در رشته پرستاری نسبت به گذشته افزایش داشته است، اما عموما خانمها تمایل بیشتری به تحصیل در این رشته دارند.
وی افزود: تعداد جذب پرستاران آقا کم است و پرستاران مرد جذب شده در اورژانس ۱۱۵ مشغول بهکار شدهاند.
مرادی با بیان اینکه پایه حقوق پرستاران مناسب است، خاطرنشان کرد: اما عموما رفاهیات، اضافه کار و کارانه پرستاران با تاخیر ۶ تا ۷ ماهه پرداخت میشود و شاید یکی از دلایل عدم استقبال آقایان به فعالیت در این رشته همین مسئله باشد.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری شهرکرد بیان کرد: یکی از شرایط شغل پرستاری شیفهای کاری در صبح، عصر، شب و حتی در روزهای تعطیل است، به همین دلیل بسیاری از مردان تمایلی به این شغل ندارند و زنان با شرایط کاری این شغل سازگارتر هستند.
وی در پایان تاکید کرد: اقداماتی در نظام پرستاری در حال انجام است تا شرایط شغلی پرستاران بهبود پیدا کند، امیدواریم شاهد استقبال آقایان برای تحصیل در این رشته و جذب در مراکز درمانی باشیم.
انتهای پیام
کمبود پرستار مرد؛ چالش نظام سلامت چهارمحال و بختیاری
کمبود نیروی پرستاری مرد در بیمارستانهای چهارمحال و بختیاری یک چالش است، البته این مشکل تنها مختص این استان نیست و در کشور نیز این مسئله به چشم میخورد و این کمبود موجب شده تا قانون انطباق در بیمارستانها عملا به مرحله اجرا نرسد.