امیراسماعیل شهسواری گفت: در شهرستان درمیان، ۳۰۰ یافت تاریخی ثبت شده و نزدیک ۱۲۰ آسباد شناسایی شده داریم.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان جنوبی، وی با بیان اینکه مهمترین اقدامات انجام شده در آسبادهای شهرستان درمیان با هدف تعیین حریم، حفاظت و مرمت بنا است، افزود: در این فصل از مرمت میتوان به مرمت کامل آسباد محله خیرآباد شهر طبس مسینا که به دلیل بارندگیهای سیلآسای پارسال دچار آسیب و تخریب شده بود، اشاره کرد.
شهسواری اظهار کرد: آسبادهای طبس مسینا در سه قسمت این شهر به ثبت ملی رسیده و اکنون حدود ۴۵ آسباد در شهر طبس مسینا وجود دارد؛ آسبادها مظهر خلاقیت و نبوغ ایرانیان در استفاده از انرژیهای پاک بوده که با توجه به وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان، بیشترین آسبادها در محدوده شرقی کشور قرار گرفته است.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان درمیان با اشاره به اینکه آسبادهای طبس مسینا سال ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، گفت: اکثر آسبادها مربوط به دوره قاجاریه است و تاکنون بیش از یکصد آسیاب بادی در شهرستان درمیان شناسایی شده است.
بنابر اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشکری و صنایع دستی خراسان جنوبی آسبادها در قالب پرونده مشترک سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان برای ثبت جهانی پیشنهاد شده است.
انتهای پیام