به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت پولیتیکو، این اقدام که شامل قرار دادن تایوان به عنوان زیرمجموعه دفتر رسیدگی به سیاستهای مربوط به چین میشود، میتواند خط جدیدی از حمله را در بین مخالفان جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا که مدعی هستند وی در برابر چبن ضعیف است، به وجود آورد.
این تغییرات در حالی صورت گرفتند که مقامات به شدت نسبت به اقدامات "تهاجمی" چین علیه تایوان بهویژه پس از بحران به وجود آمده در تنگه تایوان در اوت سال جاری میلادی به دنبال مانورهای نظامی بیسابقه چین در این منطقه در واکنش به سفر نانسی پلوسی، رئیس مجل نمایندگان آمریکا به تایپه، ابراز نگرانی کردهاند.
دن سالیوان، سناتور جمهوریخواه از ایالت آلاسکا گفت: هر چیزی که تمرکز و توجه امریکا به کمک به تایوان برای دفاع از خود را کاهش دهد، یک ایده بسیار بد است. بازگرداندن مدیریت تایوان به یک دفتر تحت تسلط چین پیام اشتباهی به پکن میدهد، دال بر اینکه آنها میتوانند روابط ما با این جزیره دموکرات را دیکته کنند. یا بدتر اینکه، این اقدام رایزنی با پکن در مورد رویکردمان نسبت به نیازهای امنیتی تایوان را تسهیل میکند.
این در حالی است که پنتاگون اعلام کرده که این اقدام یک تغییر بوروکراتیک است که برای افزایش کارایی داخلی در سیاست وزارت دفاع آمریکا طراحی شده است.
اما منتقدان معتقدند، زمانبندی این اقدام درست چند هفته پس از بنبست شدید در جزیره تایوان، اشتباه است.
هینو کلینک که به عنوان معاون دستیار وزیر دفاع در بخش شرق آسیا در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا خدمت کرده بود، گفت: چین این اقدام را یک تصادف و همزمانی تعریف نخواهد کرد. به نظر من، ما به صورت غیرعمدی یا شاید سادهلوحانه به نوعی این پیام را میرسانیم که روابطمان با تایوان زیرمجموعه روابطمان با چین است.
پیش از دولت ترامپ، چین و تایوان در کنار ژاپن، کره جنوبی و استرالیا در حدود صلاحیت معاون دستیار وزیر دفاع در امور شرق آسیا بودند. در ژوئن ۲۰۱۹ میلادی، پنتاگون دفتری را به منظور تمرکز صرف بر چین تاسیس کرد؛ اقدامی که کارشناسان آن را به خاطر تمرکز لازمی که به پکن معطوف میکند، تحسین کردند.
اما در حال حاضر پنتاگون مدیریت تایوان را از دفتر شرق آسیا خارج و آن را به حدود صلاحیت مایکل چیس، معاون دستیار وزیر دفاع در امور چین واگذار میکند.
جان ساپل، سخنگوی پنتاگون گفت: این اقدام بوروکراتیک کارایی و تلاشهای مربوط به هماهنگی در داخل دفتر معاونت وزارت دفاع در امور سیاستگذاری را افزایش میدهد. به علاوه، کارکنان و روسا را با ساختارهای بوروکراتیک در سایر سازمانهای اجرایی از جمله وزارت امور خارجه هماهنگ میکند. این اقدام به هیچ عنوان بیانگر تغییر در سیاست چین واحد ما، تعهد به متحدان و شرکا یا تمرکز بر حفظ آزادی منطقه هند-اقیانوس آرام نیست.
رندی شریور، رئیس سابق سیاست آسیا در پنتاگون در دولت ترامپ گفت: اما قرار دادن تایوان به عنوان زیرمجموعه دفتر پنتاگون در امور چین به طور اجتنابناپذیری تمرکز بر تایوان را کاهش میدهد. پکن احتمالا از این تغییر خوشحال خواهد شد چرا که با این کار به نظر میرسد که تایوان بخشی از چین است.
انتهای پیام