به گزارش ایسنا، مجتبی عبداللهی در جلسه بررسی مشکلات مرکز حلقه دره ، با بیان اینکه این مجموعه مدیریت زبالههای کل استان را عهده دارد، افزود: مسائل متعددی که در این محل وجود دارد علاوه بر مشکلاتی که برای مدیریت شهر ایجاد کرده، مسبب نارضایتی مردم نیز شده است.
وی با بیان اینکه موضوع ساماندهی زباله یک مسأله جدی در کل کشور است، ادامه داد: البرز نیز از امر مستثنی نیست و در رابطه با جمع آوری، تفکیک و احداث کارخانه زباله سوز با چالشهای متعددی روبرو است.
عبداللهی گفت: اکنون درصدد هستیم که گام به گام برای ساماندهی وضعیت زباله در استان اقدام کنیم و جای خرسندی دارد که با حضور مجموعه مسئولان مربوطه، این اراده شکل گرفت.
وی افزود: در ابتدا باید فرهنگسازی تفکیک زباله در منازل را آغاز کنیم و با اعطای هدیه و مشوق های ویژه، مردم را به همکاری و همراهی ترغیب کنیم.
ترویج فرهنگ تفکیک زباله از منازل مردم
استاندار البرز گفت: زباله باید در منزل در قالب تر و خشک توسط مردم تفکیک شود و به ماموران جمع آوری تحویل داده شود.
وی افزود: ضرورت دارد که ایستگاههای میانی برای جداسازی زباله های ارزشمند و خروج و تصفیه شیرابه ها تعریف شود.
عبداللهی با بیان اینکه زبالههای ناکارآمد از ایستگاه های میانی به صورت فشرده به محل حلقه دره و در نهایت به زباله سوز می رسند، توضیح داد: زبالههای ارزشمند در انواع مختلف نیز متقاضیان خود را دارند و درآمدزایی قابل توجهی نیز در این راستا وجود دارد.
استاندار البرز گفت: در مصوبات سفر رئیس جمهور محترم به استان، نصب زباله سوز مورد تصویب قرار گرفت و دولت ۲۰ درصد از هزینه این امر را عهده دار خواهد شد.
وی افزود: جمع آوری و تفکیک زباله از مبدا تا تبدیل آن به انرژی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اکنون باید مرحله به مرحله اجرایی شود
زباله گردها چهره شهر را مخدوش کردهاند
عبداللهی با تاکید بر اینکه باید از تفکیک زباله از مخازن به جد جلوگیری شود، گفت: یکی از عوامل نارضایتی مردم و مخدوش شدن چهره شهر، زباله گردها هستند بنابراین باید با اجرای مراحلی که یاد شد، از حضور این افراد در نقاط مختلف شهر جلوگیری شود.
وی افزود: باید بی خطری سازی زبالههای بیمارستانی مورد نظارت قرار گیرد و روند جمع آوری این زباله ها نیز با شرایط ویژه ای انجام شود
استاندار البرز گفت: شست و شو، افزایش و ساماندهی مخازن جمع آوری زباله باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد
وی افزود: همواره مطالعات و بررسیها، روند مطلوبی را طی میکنند ولی در اجرا با ضعف و ناهماهنگی مواجه است بنابراین باید شهرداری کرج با تمام توان برای تحقق اهداف وارد میدان شود.
عبداللهی گفت: در راستای ساماندهی، تفکیک و بازیافت خاک و نخاله های ساختمانی باید در برنامه شهرداری های استان باشد.
وی افزود: منطقه حلقه دره باید نهال کاری شود و چهره ای سبز داشته باشد.
مشارکت دولت در احداث کارخانه زباله سوز
استاندار البرز گفت: در خصوص تعیین تکلیف شیرابه انباشت شده در حلقه دره با استفاده از ظرفیتهای علمی و دانش بنیان باید هر چه سریع تر اقدام شود.
وی افزود: برای راه اندازی کارخانه زباله سوز ۲۰ درصد از هزینه ها را دولت پذیرفته، ۴۰ درصد نیز بخش خصوصی و ۴۰ درصد باقی باید به نسبت میزان زباله، بین شهرداریهای استان تقسیم شود.
عبداللهی گفت: باید طی ۲ سال، مرحله به مرحله احداث و راه اندازی زباله سوز اجرایی شود.
حوضچههای شیرابه حلقه دره خشک میشوند
منوچهر غفاری سرپرست شهرداری کرج هم اظهار کرد: در اجرای طرحهای مختلف باید جوانب کار از زمان مناسب تا میزان مشارکت شهروندان بررسی شود.
وی ادامه داد: گاهی اوقات عدم توجه به شرایط زمانی و ... باعث میشود یک طرح اثرپذیری خود را از دست دهد و از سوی شهروندان آن طور که باید و شاید مورد استقبال قرار نگیرد
این مسئول تاکید کرد: اینکه بخواهیم کارهای بزرگ را در بازه زمانی کوتاه مدت انجام دهیم انتظاری نشدنی است و قطعا بازخورد مناسبی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه جمع آوری سبدهای زباله از مقابل منازل یکی از طرحهایی بود که قبل از اجرا نیاز به اطلاع رسانی گسترده و آماده سازی ذهنی شهروندان داشت، توضیح داد: این طرح پیش از این در بسیاری از کلانشهرها اجرایی و خروجی مناسبی داشته است ولی چرا در کرج آن طور که باید و شاید مورد استقبال قرار نگرفته، جای بررسی دارد.
غفاری در ادامه با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی در خصوص تفکیک زباله از مبداء و منازل شهروندان توضیح داد: در این خصوص باید تولید محتوا در قالب بستههای مختلف در دستور کار قرار بگیرد و رسانهها به ویژه صدا و سیما هم باید شهرداری را در انتشار آنها یاری کند.
سرپرست شهرداری کرج همچنین به موضوع جمع آوری زبالههای عفونی نیز اشاره کرد و گفت: علوم پزشکی باید مراکز درمانی را به انعقاد قرارداد با شرکتی که جمع آوری این نوع زبالهها را به عهده گرفته موظف کند.
این مسئول اضافه کرد: متاسفانه هنوز بسیاری از مطبها و مراکز درمانی قراردادی با شرکت مجری جمع آوری زباله های عفونی منعقد نکردهاند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برنامه ریزی برای ساماندهی شیرابه های موجود در حوضچه های مرکز حلقه دره، افزود: هرچند امکان نفوذ شیرابه از این حوضچه ها به لایه های مختلف خاک تقریبا غیر ممکن است ولی طی سه ماه گذشته قراردادی برای خشکاندن این شیرابه ها منعقد شده است.
وی تاکید کرد: طی دو ماه گذشته حدود ۶۰ درصد دو حوضچه خشک شده و این فرایند این ادامه دارد.
انتهای پیام