رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان خبر داد:

آغاز فعالیت موتورلانس و اتوبوس آمبولانس در اصفهان / اورژانس استان کمبود نیرو دارد

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان از فعال شدن ۷ موتور موتورلانس در شهرستان اصفهان خبر داد و گفت: به‌زودی شهرضا، شاهین‌شهر، نجف‌آباد و خمینی‌شهر نیز به‌عنوان شهرستان‌های بزرگ دارای موتورلانس خواهند شد.

فرهاد حیدری، امروز (چهارشنبه، ۲۳ شهریورماه) در نشستی با خبرنگاران به مناسبت روز اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث، با اشاره به نقش اورژانس در درمان و نجات جان امدادخواهان، اظهار کرد: ۲۶ شهریورماه به‌عنوان روز فوریت‌های پزشکی نام‌گذاری شده، اما هر روز باید از پرسنل اورژانس پیش‌ بیمارستانی یاد کرد، چراکه در خط مقدم جبهه سلامت هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۱ پایگاه اورژانس در استان اصفهان فعالیت دارند که باعث شده اصفهان به‌عنوان یکی از استان‌های شاخص در کشور شناخته شود، افزود: از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا ابتدای شهریور امسال ۳۱۱ هزار مأموریت اورژانسی انجام شده که از این تعداد ۱۵۵ هزار مأموریت مربوط به شهرستان اصفهان بوده است. طی این مدت یک‌میلیون تماس با مرکز اورژانس گرفته شده که به‌طور متوسط روزانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تماس بوده است، البته همه امدادخواهان نیاز به اعزام نیرو ندارند و گاهی با راهنمایی همکاران اورژانس مشکلاتشان حل می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان با اشاره به انجام ۱۲۳ هزار مأموریت در ۵ ماهه ابتدایی امسال، گفت: ۲۵ درصد از مأموریت‌ها مربوط به تصادفات است و بقیه موارد به ترتیب مشکلات قلبی و اعصاب بوده، همچنین در طول یک سال گذشته ۱۶۰ مورد احیای قلبی و ریوی موفق انجام شد. ۳۶ مورد نیز کمک به مادران بارداری بود که فرصت کافی برای رسیدن به بیمارستان نداشتند.

وی با در مورد زمان استاندارد رسیدن اورژانس به محل مأموریت، گفت: زمانی تقریبی رسیدن آمبولانس‌ها به محل حوادث در خارج از شهر اصفهان حدود  ۸ دقیقه و در داخل شهرهای کوچک ۱۲ دقیقه است، اما در داخل شهر اصفهان حدود  ۱۴ دقیقه است.

انجام ۲۷ مأموریت با ۴۰ مصدوم از طریق اورژانس هوایی اصفهان

حیدری در مورد روند کار اورژانس هوایی در اصفهان نیز گفت: توسعه اورژانس هوایی بیش از گذشته مورد توجه است، در طول یک سال گذشته ۲۷ مأموریت با ۴۰ مصدوم از طریق اورژانس هوایی انجام شد که مصدومان از این طریق به بیمارستان‌های فوق تخصصی منتقل شدند. از این تعداد ۷ مورد تصادف، ۹ مورد مشکلات ریوی و قلبی، یک مورد مادر باردار و بقیه سایر موارد بوده است. تلاش می‌کنیم در آینده‌ای نزدیک محل‌های فرود اورژانس هوایی را افزایش دهیم.

وی کمک خیران سلامت به اورژانس را بسیار قابل توجه دانست و بیان کرد: اورژانس پیش بیمارستانی در بحث خیران سلامت مغفول مانده و یکی از دلایل آن این است که ما خوب معرفی نشدیم و باید در این امر بیشتر کار شود تا خیران به این چرخه اضافه شوند. به کمک خیرین در شهرستان اصفهان بیشتر نیاز داریم، درحالی‌که شهرستان اصفهان به‌نوعی مظلوم واقع شده است.

فعالیت اتوبوس آمبولانس‌ها در استان اصفهان

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان با اشاره به فعالیت اتوبوس آمبولانس‌ها در استان، توضیح داد: در حال حاضر اصفهان دو اتوبوس آمبولانس دارد که یکی از آن‌ها به‌تازگی از اورژانس کشور گرفته شده و به ظرفیت اصفهان کمک زیادی کرده است، همچنین یکی از اتوبوس آمبولانس‌های اصفهان هم‌اکنون در اربعین مشغول خدمت‌رسانی است.

 وی درباره فعالیت اورژانس پیش بیمارستانی در مناسبت‌ها، افزود: به مناسب اربعین ۱۰ آمبولانس با ۳ نیرو به‌صورت ۲۴ ساعته در مرزها برای امدادرسانی از سمت اصفهان حاضر هستند، علاوه بر آن‌ها مکانیک اورژانس برای حل مشکل احتمالی آمبولانس‌ها به مرز چزابه رفته است.

حیدری ادامه داد: سعی داریم جانمایی پایگاه‌ها را با سرعت انجام دهیم و در راستای جابجایی و بهینه کردن پایگاه‌ها، ۴ پایگاهی که در مراکز آتش‌نشانی فعالیت داشتند را انتقال دادیم. برخی از پایگاه‌ها در کانکس هستند که مناسب نیست و تلاش داریم در آینده‌ای نزدیک آن‌ها را هم انتقال دهیم، به‌طوری‌که در این چند ماه اخیر  ۴ پایگاه کانکسی را انتقال دادیم.

وی با تأکید بر اهمیت زمان در امدادرسانی، خاطرنشان کرد: ما مشکلاتی داریم که قابل رفع است؛ یکی از مشکلات ما پیدا کردن آدرس بیمار است که لازم است تمامی کوچه‌ها شماره‌گذاری شود، زیرا سیستم فعلی پیدا کردن موقعیت آدرس اعلامی از سوی خود شخص است. در حال رایزنی هستیم که از طریق تماس موقعیت مکانی بیمار ارسال شود و مشکل پیدا کردن موقعیت مکانی حل شود. البته این کار سال گذشته انجام شد اما پس از چند روز متوقف شد.

وی ادامه داد: باز کردن مسیر برای خودروهای امدادی باید فرهنگ‌سازی شود تا که به امدادرسانان مسیر دهند و به‌عنوان فرهنگ یاد بگیرند. در مواقع تصادفات کسی که قرار نیست امدادرسانی کند بی‌دلیل نباید در مسیر توقف کند.

۵ تا ۷ موتور موتورلانس در شهرستان اصفهان فعال خواهد شد

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان اعلام کرد: در یکی دو ماه آینده ۵ تا ۷ موتورلانس در شهرستان اصفهان فعال خواهد شد. همچنین به‌زودی شهرضا، شاهین‌شهر، نجف‌آباد و خمینی‌شهر نیز به‌عنوان شهرستان‌های بزرگ دارای موتورلانس خواهد شد. برای استفاده بهتر از اورژانس هوایی برای امدادرسانی مناسب نیز سعی بر توسعه هلی پد داریم که تاکنون ۱۹ درصد استفاده می‌شده، اما اکنون سعی داریم  ۲۳ درصد دیگر که آماده شده به بهره‌برداری برسد.

حیدری در خصوص فعالیت آمبولانس‌های خصوص نیز توضیح داد: آمبولانس‌های خصوصی هرچقدر پر توان باشند به مردم و ما کمک می‌کنند و برخی از آمبولانس‌های خصوصی برحسب شرایط، جابجایی بیماران روان‌پزشکی هم انجام می‌دهند. البته اکنون تعدادی خودرو غیرمجاز به‌عنوان آمبولانس نیز مشغول فعالیت هستند که بعضی از آن‌ها شناسایی شده است. در حال حاضر ۷ مرکز مورد تأیید اورژانس تخصصی با ۱۷ آمبولانس در اصفهان مشغول کار است که ۶ مرکز آن داخل شهرستان اصفهان است.

کمبود ۴۵۰ تا ۵۰۰ نیرو در اورژانس استان

به گزارش ایسنا، وی درباره تعداد کل نیروهای شاغل در اورژانس گفت: در اورژانس اصفهان ۶۴ نفر نیروهای ستادی، ۷۵ نفر هدایت عملیات در اتاق فرمان، حدود  ۸۸۰ نفر نیروهای عملیاتی و ۲۷ نفر نیروهای پایش فعالیت‌ها شاغل هستند، این درحالی‌که است که حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ نیرو در اورژانس استان کمبود داریم.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان با بیان اینکه فرسودگی ناوگان‌های اورژانس واقعیتی است که وجود دارد، تصریح کرد: چندین سال  است آمبولانس وارد نشده و قبل از عید از اورژانس کشوری اعلام شد ۳ هزار آمبولانس باید  از چرخه خارج شوند، اما ما سعی کردیم با بازسازی آمبولانس‌های موجود شرایط را بهتر کنیم.

وی با اشاره به ورود هزار تا ۱۵۰۰ آمبولانس به کشور تا پایان ساری جاری و توزیع آن بین استان‌های کشور، گفت: هم‌اکنون ۱۶۱ پایگاه آمبولانس و ۲۱۰ خودروی اورژانس در استان اصفهان داریم که اکثراً بیش از ۱۰ سال عمر دارند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401062317888
  • خبرنگار :