مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران مطرح کرد:

فعالیت ۴۱۸۶ مرکز خدمات جامع سلامت در کشور

مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران از فعالیت ۴۱۸۶ مرکز خدمات جامع سلامت در کشور خبر داد.

دکتر مسعود مشایخی در سفر به خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا به خدمات این سازمان به مردم اشاره کرد و افزود: نظام ارجاع مبتنی بر پزشک خانواده در این سازمان برای مناطق روستایی کشور در حال اجرا است.

وی با اشاره به فوائد اجرای طرح نظام ارجاع پزشکی خانواده، گفت: نخستین فایده این است که جمعیت هدف یک متولی دارد که مسئولیت سلامت این افراد را بر عهده دارد، ضمن اینکه افراد هم برای دریافت خدمات سرگردان نیستند؛ در واقع سطح سلامت افراد در این شرایط افزایش می‌یابد.

وی با تاکید براینکه پزشک خانواده تنها درمانگر نیست و سلامت نگر و جامعه نگر است، افزود: نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده از ۲ بخش نظام ارجاع و پزشکی خانواده تشکیل شده و نظام ارجاع در واقع تجلی سطح بندی خدمات است که از تکالیف قانونی است.

مدیر کل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: سطح بندی یعنی فردی که نیاز به خدمات سلامت دارد باید از مسیر مشخصی عبور کند، ابتدا خدمات را از ارائه دهندگان سطح اول خدمات دریافت کرده است، در صورت تشخیص، فرد به سطح دوم ارجاع می‌شود؛ به عنوان مثال ارائه دهنده خدمات سطح اول می‌تواند پزشک خانواده باشد.

دکتر مشایخی با تاکید بر رفع حدود ۹۰ درصد مشکلات بیماران با وجود پزشک خانواده، تصریح کرد: ممکن است فقط ۱۰ درصد افراد نیازمند خدمات سطح دوم باشند، در این صورت با تشخیص پزشک خانواده فرد به پزشک متخصص در سطح دوم ارجاع داده می‌شود.

مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پزشک متخصص در عمده موارد، مشکل بیمار را حل می‌کند، اگر نیاز به خدمات سطح سوم باشد، بیمار به پزشک فوق تخصص ارجاع داده می‌شود؛ در هر مرحله از ارجاع نیز پزشک خلاصه‌ای از اقدامات درمانی را به پزشک سطح بعدی ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: در مناطق روستایی به ازای هر ۴ هزار نفر جمعیت، یک پزشک در نظر گرفته شده که البته به تناسب جمعیت روستاها و فاصله آن ها از یکدیگر مشخص شده است.

به گفته وی در گذشته شبکه پزشکی به صورت عمودی بود و یک پزشک با تخصص خاص یک روز در هفته را به مناطق روستایی مراجعه می کرد اما اکنون شبکه پزشکی تغییر کرده و افقی شده است.

دکتر مشایخی ادامه داد: افقی شدن شبکه پزشکی سبب شد تا بهورزها در هر روستا آموزش های مختلف طی چندین سال را ببینند و در روستاها استقرار یابند.

وی گفت: اکنون در مراکز خدمات جامع سلامت کشور بیش از ۷ هزار پزشک خانواده، بیش از ۵ هزار ماما و ۲ هزار دندانپزشک و بهداشت کار دهان و دندان مستقر هستند و به مردم روستاها خدمات ارائه می‌کنند.

وی با بیان اینکه بعضی از روستاها ممکن است به خاطر جمعیت پایین از استقرار بهورز یا خانه بهداشت محروم باشند، گفت: روستاهای باجمعیت پایین، قمر روستاهای دیگر تعیین می شوند تا از خانه بهداشت روستای مرکز خدمات درمانی بیشتر دریافت کنند.

مدیرکل دفتر خدمات عمومی سلامت سازمان بیمه سلامت ایران بیان کرد: البته بهورزهای خانه های بهداشت این روستاها، روزهایی در هفته را به روستاهای اقماری خود سر میزنند تا سلامت مردم را رصد کنند.

وی تاکید کرد: خانه های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت به صورت زنجیروار به یکدیگر متصل هستند و اهالی روستا ها می توانند در صورت لزوم خدمات پزشکی مناسب خود را دریافت کنند؛ ضمن اینکه پزشک های مستقر در این مراکز نیز به عنوان پزشک های خانوار در روزهای مختلف، دهگردشی کرده و پیگیر سلامت مردم هستند.

وی ادامه داد: ۴۳۶ قلم داروی پر مصرف و مورد نیاز مردم در مناطق مختلف کشور نیز شناسایی شده و در داروخانه مراکز خدمات جامع سلامت وجود دارد. پزشکان نیز هنگام دهگردشی بخشی از این داروها که احساس می شود مورد نیاز مردم است را به همراه دارند.

دکتر مشایخی، ارجاع الکترونیک نسخه ها را یکی از ضرورت های جامعه دانست و گفت: خطی بودن نسخه ها در گذشته به دلیل بد خطی یا سایر دلایل سبب خطا در تحویل دارو و مخاطرات آن برای بیمه شده بود که الکترونیکی شدن، برطرف شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401061512051
  • خبرنگار : 50444