علی سعدالدین در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بیش از ۴۵ درصد صادرات استان سمنان به مقصد عراق و افغانستان انجام میشود.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص تغییر در صادرات استان به این دو کشور در تحولات اجتماعی و سیاسی این دو کشور در یکی دو سال اخیر افزود: در روزهای ابتدایی تغییرات، به دلایلی که طبیعی هم بود ممکن است میزان صادرات در مقطعی کاهش یافته باشد اما در مجموع صادرات استان به این دو کشور تغییر چشمگیری نداشته است.
مدیرکل گمرک استان سمنان از تشکیل ۱۵۸ پرونده به ظن قاچاق در گمرک استان خبر داد و تصریح کرد: ارزش این پروندهها بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان بوده است.
وی ادامه داد: این کالاها عمدتا شامل مواد بهداشتی-آرایشی، کفش و البسه، سیگار، پارچه، ماینر، لوازم جانبی موبایل و...بوده است.
سعدالدین از کاهش هزینههای صادرات به عنوان یکی از اقدامات این اداره کل در سال جاری نام برد و گفت: در همین راستا طرحی از سوی گمرک استان تهیه و به گمرک کشور ارائه شد که خوشبختانه متعاقب آن برخی از اختیارات از سازمان به گمرک استانها تفویض شد.
وی با بیان اینکه این طرح گمرک استان امروز در سراسر کشور اجرایی می شود افزود: اجرایی شدن این طرح منجر به کاهش هزینهها برای صادرکنندگان در سراسر کشور شده است.
وی ادامه داد: در گذشته همه صادرکنندگان می بایست از کامیون های پلمپدار استفاده کنند که همین هزینه های صادرات را افزایش داده بود اما با تفویض اختیار به استانها در حال حاضر در صادرات برخی کالاها میتوان از کامیونهای معمولی برای جابجایی کالا استفاده کرد.
مدیرکل گمرک استان سمنان ، با اشاره به ماندن برخی کالاها در برخی گمرکات گفت: در تشریفات گمرکی ۲۷ دستگاه و سازمان نقش دارند و برای صادرات یک کالا باید به بیش از ۴۵ قانون، ۱۲ رویه گمرکی و..توجه شود لذا گاهی به دلیل عدم توجه به یکی از این موارد و یا عدم مجوز از یکی از سازمانها منجر به این می شود که یک کالا در گمرک بماند.
سعدالدین اضافه کرد: متاسفانه اگر هر کدام از این ۲۷ دستگاه وظایف خود را به موقع انجام ندهند، تاخیر در ترخیص و یا ماندن یک کالا در گمرک را به نام گمرک می نویسند و این در حالی است که گمرک تنها یکی از ۲۷ دستگاهی است که در تشریفات گمرکی نقش دارند. ضمن اینکه براساس قانون تا وقتی یک کالا ثبت سفارش نشده و تمامی حقوق و عوارض کالا پرداخت نشده باشد نمی توان آن را ترخیص کرد. با این همه گمرک حداکثر هنکاری را با صادرکنندگان و واردکنندگان دارد.
وی با اشاره به سرعت بالای تشریفات گمرکی در این اداره کل گفت: چنانچه صادرات کالایی مشکل نداشته باشد گمرک استان ظرف کمتر از دو ساعت زمینه صادرات آن را در استان فراهم می کند. ضمن اینکه در زمینه واردات نیز چنانچه کالایی نیازمند مجوز دیگر سازمان ها و یا تشریفاتی نظیر آزمایش در آزمایشگاه های دستگاهی نظیر بهداشت و درمان، اداره کل استاندارد ، جهادکشاورزی، و...را نداشته باشد فرآیند آن در گمرک استان ظرف ۲۴ ساعت انجام می شود.
وی افزود: یک کالا براساس قانون حداکثر می تواند برای چهار ماه در گمرک بماند و بعد از آن کالای متروکه محسوب می شود.
انتهای پیام