به گزارش ایسنا، خبرگزاری دویچه وله در گزارشی نوشت: اما برلین در عین حال به دنبال نشان دادن همکاری با "شرکای هم ارزش با خود" در استرالیا نیز هست.
در گرفتن جنگ در اروپا باعث برجسته شدن موضوع ارتش در آلمان و نواقص آن شده و افسران ارشد این ارتش شروع به شکایت از افت چشمگیر تجهیزات کارآمد در این ارتش کردهاند. و در این میان نیروی هوایی آلمان مشغول شرکت در یک مانور نظامی در سمت دیگر جهان یعنی در استرالیا، جایی که به آن شش فروند جنگنده یوروفایتر اعزام کرده، است.
حدود ۲۵۰ سرباز آلمانی در این مانور شرکت کردهاند. علاوه بر جنگندههای مذکور، چهار فروند هواپیمای ترابری و سه هواپیمای سوخت رسان هوایی جدیدا خریداری شده ارتش آلمان نیز به همراه ۱۰۰ تن تجهیزات به شهر داروین در شمال استرالیا اعزام شدهاند.
از جمله اهداف این مشارکت نیروی هوایی آلمان اثبات این بود که نیروی هوایی آلمان قابلیت عملیاتی خود را حفظ کرده و میتواند به سرعت حتی در منطقه هند-اقیانوسیه مستقر شود.
جتهای جنگنده و هواپیماهای تدارکاتی اعزامی به رزمایش موسوم به "رپید پسیفیک ۲۰۲۲" توقف کوتاهی در اواسط ماه اوت در سنگاپور داشتند. در اصطلاح نظامی این عملیات را "توانمندی استقرار استراتژیک" توصیف میکنند.
مانور نظامی موسوم به "پیچ بلک" از ۱۹ اوت تا هشتم سپتامبر با شرکت حدود ۲۵۰۰ پرسنل نظامی و ۱۰۰ هواپیما از سراسر جهان در قلمروی شمالی استرالیا برگزار میشود. بر اساس مصاحبه رویترز با مقام ارشد ارتش آلمان در اواخر ماه اوت، آلمان همچنین در حال برنامهریزی برای شرکت در یک سری مانورهای نظامی در سال آینده در استرالیا از جمله این بار با شرکت دادن نیروی زمینی ارتش خود است.
ابرهارد زورن، بازرس کل ارتش آلمان درباره بازگشت نیروی دریایی کشورش به اقیانوس هند و اقیانوس آرام با یک ناوگان کامل زورن توضیح داد: ما نمیخواهیم کسی را با حضور خود تحریک کنیم، اما همچنین میخواهیم یک سیگنال واضح از همبستگی به شرکای هم ارزش با خودمان ارسال کنیم.
به نوشت دویچه وله ارتش فعلی آلمان که در واقع ارتش تاسیس شده در سال ۱۹۵۵ در آلمان غربی است، با اعزام نیروهای خود به استرالیا، راه درازی را- و نه فقط از نظر جغرافیایی – پیموده است. ارتش آلمان تاه دههها پس از جنگ جهانی دوم صرفاً بر موضوع دفاع ملی متمرکز بود. و وظیفه اصلی آن بازدارندگی بود. تا زمان اتحاد مجدد آلمان شرقی و غربی در سال ۱۹۹۰، پرده آهنین بین شرق و غرب درست از وسط آلمان عبور می کرد و در هر طرف یک ارتش به شدت مسلح وجود داشت.
ارتش آلمان در جنگ کوزوو در سال ۱۹۹۹ به عنوان یک نیروی حافظ صلح آن هم پس از ماه ها بحث سیاسی داغ شرکت کرد. سپس در سال ۲۰۰۴، ارتش آلمان مأموریت خود را در افغانستان آغاز کرد و در آن زمان پیتر استراک وزیر دفاع وقت آلمان به آلمانیها گفت که اکنون از منافع امنیتی کشورش در رشته کوههای هندوکش افغانستان دفاع میشود.
و اکنون، ارتش آلمان موسوم به بوندسوهر عملیاتهای خود را در حوزه هند-اقیانوسیه آغاز کرده است؛ منطقهای که در سالهای اخیر محور بحثها پیرامون سیاست امنیتی بوده است. به این ترتیب هر چیزی بین سواحل شرقی آفریقا و ساحل غربی قاره آمریکا یک منطقه استراتژیک به هم پیوسته در نظر گرفته می شود. در مرکز این منطقه غول پیکر چین قرار دارد.
بوآس لیبرهر، کارشناس مرکز مطالعات امنیتی در شهر زوریخ به دویچه وله گفت: "مفهوم هند-اقیانوسیه به شدت درباره یک کشور چین در حال ظهور است، چینی که در حال قوی تر شدن است و این قطعیت های قبلی در منطقه را وارونه کرده است و از سوی دیگر، نقش رهبری که آمریکا ایفا می کرد اکنون آکنده از عدم اطمینان است."
انتهای پیام