اسدالله عباسی در اولین اجلاسیه کنگره بین المللی میرزا کوچک خان جنگلی که در سالن برج میلاد تهران برگزار شد، با بیان اینکه عظمت شخصیت میرزا و نهضت جنگل مدت ها به فراموشی سپرده شده بود و سالگرد میرزا بیشتر به مجلس ختم شباهت داشت، اظهار کرد: امروز می خواهیم میرزا کوچک خان را بهتر بشناسیم و بشناسانیم.
وی با بیان اینکه همزمان با ورودم به گیلان به عنوان استاندار برنامه ریزی ها جهت برگزاری کنگره بین المللی میرزا را دنبال کردم، افزود: حق میرزا نبود که فقط به ساخت یک فیلم و سریال درباره او بسنده کنیم تا در تاریخ نحریف شود، بلکه شخصیت واقعی این مبارز نستوه و مجاهد باید برای نسل حال و آینده شناخته شود.
استاندار گیلان با اشاره به فراهم آمدن مقدمات کنگره میرزا کوچک خان جنگلی در جریان سفر هیئت دولت به گیلان، گفت: در ادامه کنگره میرزا، کنگره سرداران شهید استان گیلان را برگزار خواهیم کرد؛ همچنین اقدام به معرفی شناساندن سایر مفاخر استان می کنیم.
عباسی از گیلانیان خواست دست به دست هم دهند تا چهره واقعی گیلان را به جهان نشان دهیم، خاطرنشان کرد: امروز قرار است از بزرگی و ایمان و شجاعت و زمان شناسی و دشمن شناسی و مردمی بودن مردی صحبت کنیم که تاریخ معاصر ایران او را با نام پرآوازه «میرزا کوچک خان جنگلی» می شناسد.
وی ادامه داد: میرزای ما که امروز جزو مفاخر تاریخ سیاسی ایران است بزرگ مردی بود که با اتکا به خدا و پشتگرمی مردم و بسیج گیلانیان غیور در تاریک ترین روزهای استبداد و استعمار چراغ پر فروغی را در جنگل های گیلان برافروخت.
استاندار گیلان با بیان اینکه نور آزادی خواهی و اسلام گرایی و جمهوریت و اسلامیت نهضت میرزا آفاق سیاسی کشور را روشن کرد، یادآور شد: اگرچه قیام جنگل با خیانت منافقین داخلی و سنگ دلی مزدوران خارجی در هم شکست، اما همواره بزرگ زرینی در تاریخ معاصر کشور رقم زد.
وی میرزا کوچک را به معنی واقعی یک مبارز مخلص و نستوه دانست که در راه اعتلای نام پرشکوه ایران عزیز مجاهدت کرد و تا جان در بدن داشت پای ایران و آزادی مردم از یوغ استبداد و استعمار ایستاد. در واقع سردار جنگل در روزهای تاریک حکومت قاجار و سپس قلدربازی های رضاخان با به میدان گذاشت و نخستین جمهوری خاورمیانه را بنیان نهاد که رهبر انقلاب آن را مینیاتوری از انقلاب اسلامی می دانند.
عباسی تصریح کرد: رمزگشایی از مشیء سیاسی و مبانی عقیدتی و کارنامه عملیاتی میرزا نشان می دهد که این مبارز نستوه و پرتلاش به مولفه هایی توجه داشته که وجه شباهت نهضتش با انقلاب اسلامی محسوب می شود. در واقع کالبدشکافی قیام جنگل و رفتارشناسی دوستان و دشمنان آن درس ها و عبرت های فراوانی را برای انقلاب ما دارد.
استاندار گیلان با بیان اینکه میرزا در تمام مراحل نهضت جنگل اسلام و آموزه های اسلامی را مد نظر داشت، اضافه کرد: میرزا در کوران کمونیسم و سوسیالیسم فریب شعارها عوام فریبانه این دو تفکر نادرست را نخورد و تا لحظه آخر مومن به اسلام بود.
وی مردم را رکن رکین نهضت جنگل دانست و یادآور شد: میرزا مردم را به صحنه آورد و به خارجی ها اتکا و اعتنا نداشت لذا نهضت میرزا فقط یک قیام صرف سیاسی و نظامی نبود و از همان ابتدای استقرار حکومتش خدمت رسانی به مردم و احیا و آبادانی ملک و مملکت را در پیش گرفت و به گواه اسناد تاریخی در کوران مبارزه و جهاد به هیچ بهانه ای دست از خدمت به مردم نکشید.
عباسی با بیان اینکه میرزا کوچک خان از همان ابتدا خط خود را از خط استعمار و استبداد جدا کرد و تطمیع وعده های دشمن نشد، عنوان کرد: در عین حال میرزا هرگز از هیمنه پوشالی ابرقدرت های آن زمان نهراسید و سرانجام سرش را پای هدفش داد.
وی نفاق و فرصت طلبی برخی خواص را عامل اصلی شکست نهضت جنگل دانست که پشت میرزا را خالی کرد و افزود: اگر قیام میرزا با زیاده خواهی و سست عنصری عوامل فرصت طلب و منفعت خواه خودی مضمحل نمی شد، هیچگاه استبداد رضاخانی و استعمار پیر نمی توانست قیام او را در هم بشکند.
استاندار گیلان با بیان اینکه اعتماد به دشمن ضربه مهلکی به نهضت جنگل زد و راه را برای ادامه این قیام بست، گفت: از پیام های آشکار نهضت میرزا ایمان به خدا و اتکا به مردم و برای مردم کار کردن و پای ایمان و عقیده ماندن است و از طرف دیگر نفوذ و نفاق و عافیت طلبی و بریدن در مقابل سختی ها از عبرت های این نهضت محسوب می شود که فراروی ما قرار دارد.
وی ادامه داد: امروز به برکت نظام اسلامی فرصتی دست داده تا به احترام رشادت ها و جانفشانی های میرزا کوچم خان جنگلی کنگره ای بزرگ را برگزار کنیم و لذا باید به تحلیل میرزا و شخصیت او بپردازیم تا از هر گونه کج اندیشی و ناراستی پاس داشته شود و سره و درست در اختیار آیندگان قرار گیرد. حقیقت قیام میرزا باید ثبت و ضبط شود و وظیفه ماست که از مصادره به مطلوب کردن نهضت جنگل به نفع هر تفکر و جریانی جز آنچه که میرزا به آن مومن بود، جلوگیری کنیم. میرزا همواره اسلام را مد نظر داشت و هرگز از آموزه های دینی عدول نکرد و لذا نباید اجازه دهیم رنگ و لعاب دیگری به میرزا و نهضتش بزنند، زیرا او برای اعتلای ایران قیام کرد و در این راه به اندیشه های غیر اسلامی تمسک نجست و هرگز دنبال تجزیه طلبی نبود.
عباسی با تاکید بر لزوم الگوسازی منطقی و باورپذیر از میرزا و قیام او به ویژه با ابزار هنر و رسانه که بهترین ابزارهاست، خاطرنشان کرد: باید میرزا را به زندگی و فرهنگ مردم وارد کنیم و لذا یکی از برکات این کنگره برنامه ریزی و ساماندهی موزه بزرگ میرزا کوچک خواهد بود که در این راستا نیازمند همکاری همه سازمان ها و نهادها هستیم. همچنین از وزارت امور خارجه می خواهیم با رایزنی های فرهنگی و سیاسی اقدام به جمع آوری اسناد نهضت جنگل در کشورهای اطراف کند.
وی با بیان اینکه از هرگونه تولید محتوای علمی درباره میرزا کوچک و نهضت جنگل شامل پایان نامه و رساله و نگارش کتاب و نشریه حمایت جدی می کنیم، یادآور شد: حوزه های علمیه و علمای دینی نیز می توانند به ابعاد اسلامی شخصیت میرزا و قیامش بپردازند. وظیفه ماست که اقدامی سترگ برای بازشناسی نهضت جنگل داشته باشیم و قطعا این کنگره طلیعه ای مبارک برای شناخت بهتر و بیشتر نهضت جنگل و انتقال درست آن به آیندگان خواهد بود.
انتهای پیام