عوامل خارجی چگونه می‌توانند قیمت پروفیل مبلی را دچار تغییرات کنند؟

در مورد نوسانات قیمت لوله و پروفیل مبلی نه فقط مواد اولیه و کیفیت تولید بلکه مجموعه‌ای از عوامل خارجی هم اثرگذار هستند. شناخت این عوامل به تولید کننده کمک می‌کند که بتواند تحولات و اثر آن‌ها بر قیمت پروفیل مبلی را تا حدی پیش بینی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از صبا پروفیل، در این مطلب توضیح خواهیم داد که چه عواملی و به چه شکل و چه میزان در قیمت‌ لوله و پروفیل مبلی تغییر ایجاد می‌کنند.

1-کیفیت ورق روغنی مصرفی برای تولید:

قیمت ورق تا حد زیادی تحت تاثیر کیفیت تولید است. به علاوه این که قیمت پروفیل نیز 90% مربوط به قیمت ورق و 10% بابت هزینه‌های تولید است. در نتیجه کیفیت ورق به طور مستقیم بر قیمت نهایی مقطع اثر می‌گذارد. به طور کلی قیمت ورق روغنی بیشتر از ورق سیاه است اما کیفیت خود ورق روغنی هم باعث می‌شود انواع آن قیمت‌های متفاوتی داشته باشد. کیفیت ورق حین انجام فرآیند مشخص می‌شود و پیش از آن راه‌کاری به جز خرید با تضمین از مجموعه‌های معتبری چون گروه صنعتی صبا برای کسب اطمینان از کیفیت ورق وجود ندارد.

2- نسبت میزان عرضه بر تقاضا:

نه فقط در بازار آهن بلکه به طور کلی در بازار خرید و فروش تمامی کالاها نسبت عرضه بر تقاضا به شدت بر قیمت محصولات اثرگذار است. گاهی راه‌اندازی کارخانه‌ای جدید می‌تواند حجم محصول عرضه شده در بازار را افزایش دهد یا شروع پروژه‌های بزرگ ساختمانی با بالا بردن حجم مصرف میزان تقاضا را افزایش دهد. در هر دو صورت تعادل بازار به واسطه‌ی تغییر نسبت عرضه بر تقاضا به هم می‌خورد و قیمت‌ها دچار نوسان می‌شود.

3-کیفیت دستگاه‌های تولید:

تولید لوله و پروفیل سبک اصفهان پیچیدگی خاصی ندارد به همین خاطر ایراداتی که حین تولید هم به وجود می‌آید بسیار محدود هستند. مهمترین آن‌ها کیفیت درز جوش است. لوله و پروفیل‌های درزدار در واقع نوارهای ورق روغنی هستند که به شکل مقطع در آمده‌اند و اتصال درز آن‌ها با جوشکاری انجام شده است. کیفیت بد جوشکاری علاوه بر این که ظاهر مقطع تولیدی را خراب می‌کند می تواند در مراحل بعدی و انجام انواع فرآیندها هم ایجاد مشکل کند. اگر زائده‌های درز جوش به درستی از روی سطح برداشته نشود آب‌کاری قطعه کیفیت مطلوبی نخواهد داشت و اگر این جوش نتوانسته باشد دو لبه‌ی ورق را به خوبی و با کیفیت به هم متصل کند حین فرآیند خم، درزها از هم باز می‌شود. بدیهی است محصولی با کیفیت تولید بالا و مناسب برای انجام انواع فرآیندها قیمت بیشتری هم خواهد داشت.  

4-نوسانات قیمت ارز:

در ایران صنعت فولاد تقریبا صنعتی بومی است که برای تولید نیاز زیادی به کشورهای خارجی ندارد که قیمت محصولات آن وابسته به قیمت ارز باشد. گاهی از ورق وارداتی برای تولید پروفیل مبلی استفاده می‌شود گاهی حتی خود مقطع وارداتی است بدیهی است در این شرایط نوسان قیمت ارز بر قیمت این مقاطع هم اثر می‌گذارد اما به طور کلی وابستگی فولاد به ارز تنها مربوط به هزینه‌های خرید و نگه‌داری دستگاه‌های تولید فولاد و محصولات فولادی است. علاوه بر این بالا رفتن قیمت ارز به نسبت پول داخلی باعث می‌شود واردات محصولات ایران برای سایر کشورها و البته تولید کننده‌ی داخلی به‌صرفه باشد. در صورتی که صادرات کنترل نشده انجام بشود با ایجاد کمبود در داخل و طبق قانون عرضه و تقاضا می‌تواند نوساناتی در قیمت لوله مبلی اصفهان ایجاد کند.

5-قیمت انرژی مصرفی برای تولید:

تولید شمش فولاد، نورد گرم و سرد همگی در دماهای بالا انجام می‌شوند. بدیهی است که انرژی زیادی صرف رساندن دمای قطعه به دما مورد نظر می‌شود. به همین دلیل صنعت فولاد صنعتی بسیار انرژی‌بر است و قیمت حامل‌های انرژی تاثیر زیادی بر قیمت نهایی تولید محصولات آن می‌گذارد.

6-هزینه های حمل و نقل:

پروفیل و لوله مبلی طی چندین مرحله تولید می‌شود که گاهی هر کدام از این مراحل در کارخانه‌ای مجزا با فاصله‌ی چندین کیلومتری از دیگری است. هر مرحله انتقال، هزینه‌ی حملی بر قیمت نهایی می‌افزاید. انجام تمامی این مراحل در یک مجموعه یا قرارگیری این کارخانه‌ها در فاصله‌ی کم نسبت به هم می‌تواند با کاهش هزینه‌های حمل و نقل قیمت نهایی را کاهش بدهد.

همان طور که پیش‌تر هم به آن اشاره کردیم عوامل تغییر دهنده‌ی قیمت پروفیل مبلی به همین 6 مورد محدود نمی شوند اما می‌توان گفت این عوامل بیشترین تاثیر را بر نوسان قیمت‌ها دارند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • چهارشنبه/ ۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401060907506
  • خبرنگار : 30188