دکتر محمد رییسزاده در سفر به شاهرود در تالار پورسینا دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اظهار کرد: برخی می خواهند مردم و جامعه پزشکی را روبه روی هم قرار میدهند.
وی با بیان اینکه اهمیت کیفیت آموزش در رشتههای پزشکی به اندازه جان انسان ها مهم است تصریح کرد: افزایش بیکیفیت نیروی تخصصی بزرگترین ظلم به سلامت مردم است و هرکس مرتکب این ظلم شود تا قیامت ضامن است.
وی، با انتقاد از مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی افزود: دو قطبی کنونی به وجود آمده، بین افزایش یافتن و یا نیافتن ظرفیت پزشکی نیست بلکه دو قطبی افزایش ظرفیت کیفی متناسب با استانداردهای روز دنیا و افزایش ظرفیت اسمی و کاغذی است.
وی با بیان اینکه هیچگاه وزارت بهداشت و جامعه پزشکی مخالف افزایش ظرفیت با توجه به نرخ رشد جمعیت و سالمندی نیست، خاطرنشان کرد: باید هرچقدر میتوان ظرفیت را با رعایت استانداردهای اعتباربخشی های بین المللی و ملی آموزش افزایش داد.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور اضافه کرد: نباید به گونهای باشد که در هر شهر و روستایی یک دانشکده بزنیم و آنجا دانشجو را استاد ندیده و بیمار ندیده آموزش دهیم، فردا هم مدرکی به آنها دهیم، آقای مسوول حاضری فردا عزیز خودت را به دست آدمی بدهی که اینگونه پرورش می دهی؟
دکتر رییسزاده با بیان اینکه نوع سیاستگذاری حاکمیت رفتار جامعه پزشکی را تنظیم میکند، تأکید کرد: اینکه درباره عقبگرد ۴۰ ساله در حوزه پزشکی صحبت کردم ارتباطی با عمر یک ساله دولت سیزدهم ندارد بلکه روندی است که از قبل آغاز شد و اکنون آثار آن را میبینیم.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت تنها وزیری است که چندین سال در معاونت آموزشی بود و با ورود تخصصی و عمیق به این موضوع به فکر راه حل و چاره است.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور بیان کرد: اینکه من هشدار میدهم به این معنا است که کشور پزشک عمومی جوان نخبه به اندازه کافی دارد اما آنها به رشته های تخصصی وارد نمیشوند؛ به مقدار قابل توجهی نیروهای متخصص دارد اما به رشتههای فوق تخصصی ورود نمیکنند.
دکتر رییس زاده اظهار کرد: ما فقط هشدار میدهیم اما آسیب شناسی و پیداکردن راهکار با خودتان چرا که اگر ما چیزی بگوییم متهم به تعارض منافع میشویم.
وی ادامه داد: شما شاه بیت غزل با عنوان افزایش ظرفیت در ذهنتان است و فکر می کنید همه مواردی که من می گویم با این کار قابل حل است در حالی که اگر ظرفیت را ۱۰۰ برابر کنید باز هم پزشکان نمیروند فوق تخصص جراحی قلب یا کودکان بخوانند.
رییس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه جامعه پزشکی و مردم در کنار یکدیگر هستند، اظهار کرد: عدهای مردم و جامعه پزشکی را روبه روی هم قرار میدهند و گویا هر مشکلی که برای مردم ایجاد شده است تقصیر پزشکان است.
دکتر رییس زاده افزود: تبعات این کار سرخوردگی، ناامیدی و سیل مهاجرت جامعه پزشکی و این معضل است که دیگر پزشکی برای عملهای جراحی سخت داوطلب نمی شود.
وی نظام سلامت را یکی از بازوهای قدرتمند جمهوری اسلامی برشمرد و تصریح کرد: بی شک این بازوی قدرتمند دشمنانی هم دارد بنابراین هجمه هایی که گاه و بی گاه از سوی جریان های مختلف به جامعه پزشکی وارد می شود کار کسانی است که با این مولفه قدرت کشور مخالف هستند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور یادآوی کرد: عده ای دانسته و ندانسته به این شیپور دشمنی با جامعه پزشکی می دمند و جای بسی تأسف است که برخی از مسوولان هم در دام این جریان نادرست می افتند.
رییس زاده با اشاره به خودکفایی کشور در کیفیت آموزش پزشکی و درمان، تصریح کرد: اکنون نه تنها نیازی به پزشکان خارجی و اعزام بیماران به خارج از کشور نداریم بلکه ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی پزشکی اروپایی، آمریکایی، آفریقایی و آسیایی با هزینه خودشان در دانشگاه های علوم پزشکی ایران تحصیل میکنند.
وی افزود: این توانمندی کمی نیست از زمانی که پنج هزار پزشک خارجی داشتیم به جایی برسیم که سالانه تا چهار هزار بیمار خارجی در کشور ما درمان شوند.
انتهای پیام