به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز (سهشنبه ۸ شهریور) در دیدار با اعضای شورای عالی نظام پرستاری، ضمن اشاره به مجاهدتهای پرستاران کشور در دوره شیوع بیماری کرونا، صمیمانه از خدمات و زحمات این قشر پرتلاش قدردانی به عمل آورد و یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت را گرامی داشت.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پرستاران در دوران کرونا در صف اول مبارزه با این بیماری و خدمت به مردم بودند، گفت: پرستاران در همه مقاطع زمانی در حال مجاهدت هستند اما در برخی مقاطع همچون دوران کرونا، این مجاهدتها بروز و ظهور بیشتری مییابد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه آنطور که باید و شاید، جایگاه و ارزش کار پرستاران در اذهان عموم مردم و تعدادی از مسئولان، روشن و مبرهن نیست، خطاب به اعضای شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: ضرورت دارد خود شما متولیان نظام پرستاری نسبت به تبیین ارزشمندی جایگاه پرستاری و ارزش کار پرستاران در جامعه کوشا باشید.
وی با اشاره به "عنایات و توجهات مقام معظم رهبری به ارزش کار و جایگاه والای پرستاران و مدافعان سلامت کشور"، گفت: مقام معظم رهبری نسبت به جایگاه و ارزش کار دستاندرکاران و فعالان جامعه پرستاری شناخت بالایی دارند و بر همین مبنا حمایتهای خوبی را از این قشر پرتلاش به عمل میآورند؛ چنانچه همین شناخت و حمایتها را همه مسئولان و متولیان ذیصلاح در حوزه پرستاری داشتند، طبعاً به گونهای دیگر در قبال این قشر عمل میشد.
محسنی اژهای با تبیین وجوه مختلف ارزش کار پرستاران، اظهار داشت: یک پرستار صرفاً به درمان جسمی بیمار کمک نمیکند بلکه در تقویت روحیه او نیز نقش ایفا میکند و با مسئولیتشناسی و اخلاقمداری خود، زمینه آسودهخاطری بستگان و همراهان بیمار را هم فراهم میآورد؛ از سویی دیگر، نحوه عمل پرستاران بر بالین یک بیمار، واجد اثرات تربیتی و فرهنگی نیز میباشد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت تامین نیازها و رسیدگی به خواستههای قشر پرتلاش و زحمتکش پرستار، گفت: پرستاری در زمره مشاغلی است که به صورت مستقیم با سلامت جسمی و روحی افراد جامعه سروکار دارد و شاغلین این حوزه باید تمرکز حواس بالایی داشته باشند، لذا قشر پرستار نباید با مخاطرات دیگری در زندگی خود مواجه باشند وبه آنها اضطراب و تنش تحمیل شود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به سخنان اعضای شورای عالی نظام پرستاری درخصوص عدم اجرای کامل برخی قوانین این حوزه از جمله قانون «ارتقاء بهرهوری کارکنان بالینی نظام سلامت»، اظهار داشت: یکی از اولویتهای کاری سازمان بازرسی را نظارت بر حُسن اجرای همه قوانین مصوب و ابلاغ شده در همه دستگاهها تعیین کردهام و تاکید دارم در این خصوص نباید به صرف تذکر اکتفا شود، لذا شما دستاندرکاران نظام پرستاری نیز قوانین اجرا نشده یا کامل اجرا نشده حوزه کاری خود را، هم به صورت مکتوب و هم در قالب برگزاری جلسه، به رئیس سازمان بازرسی ارائه دهید تا پیگیریهای لازم به عمل آید.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به مطالبی که اعضای شورای عالی نظام پرستاری درخصوص برخی مسائل مطروحه حوزه کاری خود در دیوان عدالت اداری بیان کردند، گفت: گلایه و انتقاداتی را که مرتبط با قوانین حوزه کاری پرستاری در دیوان عدالت اداری مطرح کردهاید، جمعبندی کرده و به رییس حوزه ریاست قوه قضاییه ارائه دهید تا وی پس از دریافت گزارش از دیوان عدالت اداری و تشکیل جلسات مشترک با مسئولان دیوان، نسبت به پیگیری و حل آنها اقدام کند اگر موضوع هم در مدت زمان مشخصی به نتیجه نرسید مجددا شخصا پیگیری خواهم کرد.
محسنی اژهای در ادامه به اعضای شورای عالی نظام پرستاری پیشنهاد کرد با توجه به موعد در پیش بودن تدوین «برنامه هفتم توسعه» مطالب و موضوعات مدنظر خود را جهت ارتقاء وضعیت پرستاری در کشور برای لحاظ در قانون به مسئولان و دستاندرکاران ذیربط در هر سه قوه ارائه دهند.
رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به موضوع مهاجرت برخی پرستاران کشور که در سخنان بعضی از اعضای شورای عالی نظام پرستاری به عنوان یک دغدغه و نگرانی متبلور بود، گفت: عموماً خیلی از افراد در قشرهای مختلف از جمله قشر پرتلاش پرستاری تمایلی به ترک وطن ندارند؛ اما چنانچه مراعات شخصیت آنها نشود و آنها در اداره زندگی خود با مشکل مواجه شوند، به هر ترتیب صبرشان لبریز میشود و ممکن است برخلاف میل خود، جلای وطن کنند؛ لذا باید با سلسله اقدامات و راهکارهایی در راستای حمایت از پرستاران، جلوی این قضیه گرفته شود و در این جهت، دولت سیزدهم نیز درصدد رفع تبعیضها و اتخاذ سیاستهای حمایتی از قشرهایی است که دریافتی کمتری نسبت به دیگران دارند؛ ما نیز در قوه قضاییه از این رویکرد حمایت میکنیم.
در جریان این دیدار، پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «جهانگیر» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، با اشاره به موضوع مهاجرت برخی پرستاران به خارج از کشور، پدیده مهاجرت را یک چالش برای همه کشورها دانست و اظهار کرد: مطابق با آمارهای مستند، هزینه آموزش هر پرستار در کشور حدود ۲ میلیارد تومان است لذا ما با اتخاذ رویکردها و سیاستهای حمایتی و ارتقاء وضعیت شغلی پرستاران و تامین امنیت شغلی آنها، نباید اجازه دهیم نیروی متخصصی که ۲ میلیارد تومان در داخل کشور برای ارتقاء او هزینه شده است به راحتی مهاجرت کند.
همچنین، «خدائیان» رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در جریان این دیدار به ارئه گزارشی از اقدامات حمایتی سازمان متبوع خود از قشر پرتلاش پرستار پرداخت.
«میرزا بیگی» رئیس کل سازمان نظام پرستاری نیز در جریان این دیدار، با گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۰ پرستار شهید از مجموع ۳۰۰ شهید مدافع سلامت و ۹ هزار جانباز کرونایی در حوزه پرستاری، اظهار کرد: در نظام سلامت کشور حدود ۱۶۰ هزار پرستار برای حدود ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی مشغول کار هستند؛ این میزان حاکی از کمبود شدید نیروی کار در این بخش است؛ ما در کشور یک چهارم کف استاندارهای جهانی ، پرستار داریم؛ بدین معنا که هر پرستار ما ۴ برابر ظرفیت خود، کار میکند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با تشریح مشکلات و مسائل این قشر پرتلاش، بیان داشت: در حال حاضر با توجه به مسائل پیش آمده در دوره کرونا، بازنشستگی همکاران پرستار و افزوده شدن به تخت های بیمارستانی در کشور با کمبود ۲۰۰ هزار نیروی پرستار مواجه هستیم.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری همچنین از اقدامات و پیگیریهای مسئولان «سازمان بازرسی کل کشور»، «دیوان عدالت اداری» و «پزشکی قانونی» در راستای حمایت از قشر پرستاری تقدیر کرد.
همچنین در جریان این دیدار برخی از اعضای شورایعالی نظام پزشکی به بیان نقطه نظرات و طرح مسائل خود پرداختند؛ از جمله سرکار خانم «مداح» که به «مادر پرستاری نوین کشور» معروف است طی سخنانی با اشاره به پیشرفتهای شگرف صورت گرفته در حوزه نظام سلامت و پرستاری کشور در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به برخی مشکلات این حوزه از جمله بسط آموزش پرستاری در برخی مراکز غیرتخصصی اشاره کرد.
انتهای پیام