محمدرضا اسدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در ششمین روز از هفته دولت، مخزن پنج هزار مترمکعبی شهر آران و بیدگل با اعتباری بیش از ۶۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: با بهرهبرداری از این مخزن، حجم مخزنهای ذخیره آب آران و بیدگل از ۱۴ میلیون لیتر به ۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش پیدا میکند که حدود ۳۰ درصد حجم مخازن ذخیره این شهر از ابتدای تأسیس شرکت آب و فاضلاب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان کاشان، تأکید کرد: با وجود کاهش بارشها، آران و بیدگل تنها شهرستان کویری کشور است که هیچکدام از ۱۱ روستای آن در تابستان امسال مشکل قطعی آب و آبرسانی سیار نداشته است.
اسدی تصریح کرد: بارندگیها در حوزه آبریز دشت کاشان کاهش ۷۰درصدی داشت که کمآبی و خشکسالی این منطقه را تشدید کرد، بنابراین صرفهجویی در مصرف آب بیش از پیش ضروری است.
وی گفت: روزانه ۲۱۶ میلیون لیتر از طریق ۲۰۰ حلقه چاه عمیق برای جمعیت ۴۶۰ هزار نفری تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب کاشان پمپاژ میشود که سرانه آب برای هر نفر ۴۷۰ لیتر در شبانهروز در پیک مصرف است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان کاشان، افزود: بهرهبرداری از مخزن ۵۰۰ متر مکعبی روستای «رحق» با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال از دیگر برنامههای شرکت آب و فاضلاب کاشان در هفته دولت بود که از محل بودجه ملی و مردمی تأمین اعتبار شده است.
همچنین فرماندار آران و بیدگل به ایسنا گفت: ما نمیتوانیم به مدیریت تأمین آب بسنده کنیم، بلکه باید به سمت مدیریت مصرف آب هم حرکت کنیم تا بتوانیم از آبی که از اعماق زمین به سختی خارج میشود بهترین بهرهبرداری را داشته باشیم.
علیاکبر رضایی افزود: اگر پیش از این به جای هزینههای گزاف برای مدیریت تأمین آب، شهروندان با مدیریت مصرف آب آشنا شده بودند، امروز با مشکل بحران کمآبی روبرو نبودیم.
وی تأکید کرد: مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی، بخش عمدهای از مشکل کمبود آب را حل میکند که گام نخست آن، تغییر الگوی کشت و بهبود فرایند آبیاری محصولات است و هوشمندسازی کنتور آب چاهها و تدوین طرحهای تشویقی برای کشاورزان برای کشت محصولات کم آب بخشی از این فرآیند است.
انتهای پیام