با کاهش تعداد دستیاران تخصصی پزشکی چه باید کرد؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به کاهش جذب دستیار با وجود افزایش ظرفیت پذیرش دستیاران متخصص، گفت: در حال حاضر که ظرفیت افزایش یافته است، اکثر دستیاران در شهرهای برخوردار پذیرش و توزیع می‌شوند و برای مناطقی که شرایط سختی دارند از جمله اهواز، متقاضی دستیاری باقی نمی‌ماند.

دکتر محمدحسین سرمست در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص کاهش محسوس ورودی دانشجو در دوره تخصص پزشکی (دستیاری تخصص) اظهار کرد: علت اصلی این مساله افزایش بی‌رویه ظرفیت پذیرش دستیاری تخصص است؛ بدون اینکه متقاضی افزایش یابد ظرفیت را افزایش داده‌اند.

وی افزود: با افزایش ظرفیت پذیرش رزیدنت‌ها، مشکل در مناطق محروم نیز بیشتر می‌شود. پیش از این دانشجویان به صورت عادلانه در مناطق مختلف کشور توزیع می‌شدند اما اکنون برای مناطق محروم، دستیاری باقی نمی‌ماند. به عنوان مثال اگر ظرفیت پذیرش دستیار تخصص در گذشته ۳ هزار ۵۰۰ نفر بود، این افراد به صورت مساوی و متعادل در کل کشور توزیع می‌شدند اما در حال حاضر که ظرفیت افزایش یافته است، اکثر دستیاران در شهرهای برخوردار پذیرش و توزیع می‌شوند و برای مناطقی که شرایط سختی دارند از جمله اهواز، متقاضی دستیاری باقی نمی‌ماند.

افزایش غیرکارشناسی ظرفیت دستیاری و عواقب آن

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با افزایش ظرفیت، اکثر دستیاران تنها در برخی رشته‌ها تحصیل می‌کنند و به مناطق برخوردار می‌روند و سمت رشته‌های خاص نخواهند رفت.

سرمست تاکید کرد: علت اصلی این شرایط، افزایش غیرکارشناسی و بی‌رویه سهمیه است با این تصور غلط که اگر سهمیه افزایش پیدا کند، وضعیت بهتر می‌شود در صورتی که بدتر شد.

وزارت بهداشت مخالف افزایش ظرفیت پذیرش دستیاران بود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: وزارت بهداشت مخالف افزایش ظرفیت پذیرش دستیاری بود و این فشار از سوی کمیسیون بهداشت مجلس بود. وزارت بهداشت مخالف بود اما آن‌ها این استدلال را قبول نمی‌کردند و ما را گرفتار کردند.

وی افزود: به عنوان مثال در تخصص اطفال کافی است کمی ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی و ایران افزایش یابد، آن زمان دیگر دستیاری برای اهواز نمی‌ماند. سال گذشته ۲۰ دستیار اطفال برای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خواستیم و تنها چهار دستیار جذب شد. این مساله باعث می‌شود که دستیار نداشته باشیم که کارهای جاری درمانی را انجام دهد و مجبور شویم هزینه کنیم و متخصص بگیریم که از نظر مالی به دانشگاه فشار می‌آید و در آینده در خوزستان تعداد پزشکان متخصص کم خواهد شد.

به کارگیری بومی و منطقه‌ای دستیاران، راه حل وزارت بهداشت

وی عنوان کرد: در حال حاضر نواحی غیربرخوردار و رشته‌هایی که سخت‌تر هستند، بیشترین آسیب را دیده‌اند. متقاضیان سمت رشته‌های پوست و رادیولوژی و... در شهرهای بزرگ رفته‌اند. راهکار وزارت بهداشت برای حل این مساله، به کارگیری بومی و منطقه‌ای دستیاران است تا اگر برخی ظرفیت‌های دستیاری در دانشگاه‌های علوم پزشکی تکمیل نشد، آزمون درون استانی برگزار شود و از متقاضیانی که فرصت قبول شدن نداشته‌اند، برای تکمیل ظرفیت استفاده شود. امسال نیز قرار است این آزمون برگزار شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401060704978
  • خبرنگار : 50300