اسمعیل زیارتی شامگاه دیروز (۳ شهریورماه) در نشست تخصصی و آیین افتتاحیه انستیتو شهر خلاق استان زنجان، با اشاره به استفاده از ابزار نوآوری و خلاقیت به منظور رسیدن به مدیریت کارآمد، عنوان کرد: دنیای امروز به سرعت در حال تغییر و گسترش است و در هر ثانیه میلیونها داده و اطلاعات جدید در دنیای دیجیتال بارگزاری میشود و با توجه به این سرعت تغییر، مدیریت کارآمد در سطح کلان ممکن نیست، مگر با استفاده از ابزار نوآوری و خلاقیت که در جوانان و نیروی کار امروز وجود دارد و اگر این موضوع در دستور کار قرار نگیرد، به سرعت با مشکلات متعدد پاسخگوی مطلوب نبودن به نیاز شهروندان مواجه میشویم.
وی با اشاره به بحرانهای متعدد زندگی شهری در دنیای امروز، اظهار کرد: با رشد روزافزون تکنولوژی بحرانهای متعدد شهری مانند حمل و نقل، ترافیک، پسماند و ... به وجود میآید که هر کدام از این مسائل در صورتی به نحو احسن و مطلوب مدیریت میشود که از ابزار نوآوری و خلاقیت در رفع آنها استفاده شود.
زیارتی با بیان اینکه صاحبان اصلی شهر در مرحله اول شهروندان هستند، تصریح کرد: شهر خلاق شهری است که بتواند با تفکر جمعی صاحبان خود مدیریت شود و صاحبان شهری در مرحله اول خود شهروندان و در مرحله دوم اصناف و سوم صاحبان مجموعههای مدیریت شهری هستند و در صورتی که این سه مجموعه در کنار هم قرار گیرند، منجر به پیشرفت مجموعه شهری خواهد شد.
این مسئول با اشاره به ناتوانی همه شهرها در تبدیل شدن به شهر خلاق، افزود: هر شهری نمیتواند شهر خلاق باشد و این موضوع شاخصههای متنوعی را میطلبد. همچنین ممکن است یک شهر در بازه زمانی محدودی تبدیل به شهر خلاق شود و پس از مدتی پسرفت داشته باشد، پس این مسئله که یک شهر بتواند شهر خلاق باقی بماند و بر خلاقیت خود روزافزون بیافزاید، بسیار قابل توجه است.
وی با اشاره به تاثیر شهر خلاق در برندسازی یک شهر در سطح کشوری و جهانی، بیان کرد: یکی از مزایای ایجاد شهر خلاق، توسعه گردشگری و رونق اقتصادی و نیز برندسازی شهر در یک صنعت مشخص است و در استان زنجان نیز شهر خلاق میتواند به توسعه صنعت چاقو، مس، ملیله و گردشگری استان کمک شایانی کند.
زیارتی با اشاره به نقش مدیریت شهری در تسهیلگری مسیر رشد جوانان خلاق و مبتکر، افزود: اولین و مهمترین نقش مدیریت شهری، تسهیلگری روند حرکت و شکوفایی استعداد خلاق و در مرحله بعد استفاده از نیروی خلاق و نوآور است، به طوری که خود را ملزوم به بهرهگیری از ایدههای خلاقانه و جوانان و نوجوانان بداند تا این قشر جوان بتوانند نقش خود را در اداره شهر ایفا کنند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهری و روستایی وزارت کشور، با اشاره به لزوم توسعه شهر خلاق در مناطق مختلف استان زنجان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهر زنجان به عنوان پنجمین شهر دارای دفتر مرکزی انستیتو شهر خلاق به شمار میرود و باید این توسعه در استان گسترش یابد و امیدواریم مفهوم شهر خلاق را به معنای واقعی کلمه و در حد توان خود اجرا کنیم و کیفیت سطح زندگی را در شهر زنجان ارتقا دهیم و آثار این اتفاق مبارک را در سطح کشور شاهد باشیم.
انتهای پیام