حمیدرضا غزنوی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه از زمان ادغام وزارت صمت تولید در اولویت قرار گرفته، اظهار کرد: اگر وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن جدا شود، تولید دیگر جایگاه کنونی را نخواهد داشت و هر بخش برای خودش تصمیم میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر سیاست این است، کالایی که در داخل تولید نمیشود، وارد شود؛ اما اگر بخش بازرگانی جدا شود قطعاً واردات بیشتر میشود. بنابراین پیشبینی میشود تولید از تفکیک وزارت بازرگانی ضربه میخورد و در نتیجه آن اشتغال و رشد اقتصادی نیز ضربه خواهد خورد.
البته به گفته دبیر مجمع کارآفرینان ممکن است در مدت کوتاهی وضعیت معیشت مردم خوب شود، اما در دراز مدت بخاطر ضربه به تولید و اشتغال، وضعیت بد و بدتر میشود.
غزنوی با بیان اینکه تفکیک وزارت بازرگانی یک تهدید برای تولید است، تصریح کرد: وزارت صمت باید مشکلات خود را درست ریشه یابی و برطرف کند. به طور کلی به نظر میرسد با دوتا شدن وزارتخانه اتفاق خاصی نمیافتد. سازمان توسعه تجارت و سایر معاونتها تغییری نمیکند، بلکه فقط وزارتخانه صاحب دو وزیر میشود و چند تابلو هم اضافه خواهد شد. اما ممکن است سیاستها و استراتژیها تغییر کند و دوباره بازرگانیها و وارد کنندهها بر اقتصاد کشور حاکم شوند.
به گفته وی برخی از کشورها با هدف افزایش صادرات وزارتخانه بازرگانی و صنعت را جدا میکنند، اما در ایران بیشتر توان به واردات منتقل میشود.
به گزارش ایسنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۰ با ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی و در راستای کوچک سازی دولت تشکیل شد، اما بعد از هشت سال مجلس شورای اسلامی در مهرماه سال ۱۳۹۸ با کلیات طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی موافقت کرد. البته در سال ۱۳۹۴ با گذشت چهار سال از ادغام این دو وزارتخانه، احیای مجدد وزارت بازرگانی بر سر زبانها افتاده و دولت قبلی نیز در سال ۱۳۹۶ لایحهای با موضوع انفصال بخش بازرگانی از وزارت صنعت به مجلس برده بود، اما مجلسیها به این طرح روی خوش نشان ندادند.
اما در دولت جدید، مجلس پیگیر تفکیک وزارت صمت است و اخیرا رئیس مجلس شورای اسلامی از فرصت دو ماهه مجلس به دولت برای ارسال لایحه به مجلس به منظور تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و اصلاح ساختار در این وزارتخانه خبر داده است.
انتهای پیام