به گزارش ایسنا، شرکت تحلیل بلاکچین Chainalysis اعلام کرد این افزایش ضرر ناشی از افزایش وجوه مسروقه از پروتکلهای فاینانس غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) بوده است که در مدت مشابه سال گذشته، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بود.
اپلیکیشنهای دیفای که بسیاری از آنها در بلاک ین اتریوم اجرا میشوند، پلتفرمهای مالی هستند که با دور زدن بانکهای سنتی، وام دهی به رمزارز خارج را امکان پذیر میکنند.
شرکت Chainalysis خاطرنشان کرد نگاهی به هک ۱۹۰ میلیون دلاری نوماد و هک پنج میلیون دلاری چندین والت سولانا در هفته نخست اوت، نشان میدهد این روند احتمالا به این زودی معکوس نخواهد شد. پروتکلهای دیفای در برابر هک، آسیب پذیر هستند زیرا کد باز آنها به تبهکاران سایبری امکان میدهد آسیبپذیریهایی که در آنها وجود دارند، را شناسایی کنند.
عمده وجوه مسروقه از پروتکلهای دیفای به هکرهایی نسبت داده میشود که در کره شمالی فعالیت دارند به خصوص گروه هکری لازاروس که کاملا شناخته شده است.
طبق برآورد این شرکت آمریکایی، گروههای هکری وابسته به کره شمالی از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، حدود یک میلیارد دلار رمزارز از پروتکلهای دیفای به سرقت بردهاند.
شرکت Chainalysis از کاهش ۶۵ درصدی کلاهبرداریهای رمزارز تا پایان ژوئیه خبر داد که همسو با افت قیمت رمزارز بوده است. مجموع درآمد کلاهبرداریهای رمزارز از ابتدای سال میلادی جاری تا ژوئیه، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بود که ۶۵ درصد در مقایسه با چهار میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار در مدت مشابه سال گذشته، کاهش داشت. کلاهبرداران وانمود میکنند کسب و کارهای مشروعی هستند و کوینها یا توکنهای تقلبی عرضه میکنند.
طبق آمار سایت کوین گیکو، ارزش بازار رمزارز تا پنج شنبه گذشته، ۱.۱ تریلیون دلار بود که بیش از ۵۰ درصد در مقایسه با ۲.۳۵ تریلیون دلار در ابتدای سال، کاهش داشته است. بیت کوین از ابتدای امسال تاکنون، حدود ۴۸ درصد کاهش قیمت داشته و در چند ماه گذشته، بین ۲۰ تا ۲۴ هزار دلار بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، از ژانویه سال ۲۰۲۲، عایدی حاصل از کلاهبرداریهای رمزارز همسو با ریزش قیمت بیت کوین، کاهش پیدا کرده است. نه تنها عایدی حاصل از این کلاهبرداریها کاهش پیدا کرده بلکه موارد کلاهبرداری، به پایینترین شمار در چهار سال اخیر رسیده است.
انتهای پیام