به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این بیانیه دولت هند بعد از آن مطرح شد که چند روز پیش پکن اعلام کرد امیدوار است دهلی نو همچنان ادعای چین بر تایوان خودمختار را به رسمیت بشناسد.
چین در روزهای اخیر در واکنش به سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در اطراف این جزیره رزمایشهایی را همراه با شلیک موشکهای بالستیک و به کارگیری هواپیماها و کشتیهای جنگی متعدد ارتشش برگزار کرده است.
چند روز قبل سفارت چین در دهلی نو این موضوع را برجسته کرد که هند یکی از اولین کشورهایی است که "اصل چین واحد" پکن را که بر مبنایش "جزیره تایوان بخش لاینفک چین است" به رسمیت شناخت و امیدوار است هند این موضع خود را تغییر ندهد.
آریندام باگچی، سخنگوی وزارت خارجه هند خطاب به یک خبرنگار که از او در مورد موضع هند در قبال سیاست چین واحد سوال پرسید گفت: سیاست های مربوطه هند کاملاً شناخته شده و منسجم هستند و نیازی نیست که آنها را تکرار کنیم.
وی اظهار کرد: ما خواستار خویشتنداری، پرهیز از اقدامات یکجانبه در راستای تغییر وضعیت موجود، تنش زدایی و تلاش برای حفظ صلح و ثبات در منطقه هستیم.
روابط هند و چین پس از درگیری نیروهای نظامی دو کشور در مرز هیمالیا در سال ۲۰۲۰ به تیرگی گرایید؛ درگیری که منجر به کشته شدن ۲۰ سرباز هندی و چهار سرباز چینی شد. هر چند دو طرف برای بهبود وضعیت مذاکراتی نظامی و دیپلماتیک برگزار کردند اما همچنان میزان بالایی از استقرار نیروها از سوی هر دو طرف وجود دارد.
سفارت چین در هند پیشتر اعلام کرد پکن مایل است توسعه روابط با هند را بر اساس اصل "چین واحد" پیش ببرد.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هند روز جمعه از تصمیم چین برای ممانعت از اعمال تحریم های سازمان ملل متحد علیه معاون گروه افراطی "جیش محمد"، مستقر در پاکستان، که از سوی این سازمان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده، انتقاد کرد.
آریندام باگچی بیان داشت: این که جامعه بین المللی وقتی نوبت به نبرد دسته جمعی ما علیه تروریسم میرسد، نمی تواند با یک صدای مشترک صحبت کند تاسف برانگیز است.
عبدالرئوف اظهر از دسامبر ۲۰۱۰ به دلیل فعالیتش برای یا به نمایندگی از گروه جیش محمد تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته است. هند اظهر را عامل برنامه ریزی و اجرای حملات تروریستی متعدد، از جمله ربودن یک هواپیمای خطوط هوایی هند در سال ۱۹۹۹، حمله سال ۲۰۰۱ به پارلمان هند و حمله سال ۲۰۱۶ به پایگاه پاتانکوت نیروی هوایی هند میداند.
یک مقام دفتر نمایندگی چین در سازمان ملل که نامش را فاش نکرد روز چهارشنبه بیان داشت که کشورش اقدام پیشنهادی برای قرار دادن نام اظهر در فهرست تحریمها را از این جهت به حال تعلیق درآورده چون به زمان بیشتری برای مطالعه پرونده مربوطه نیاز دارد.
او گفت که کمیته نظارت بر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل اجازه میدهد روند مربوط به افراد پیشنهادی برای تحریم ها را "معلق کنیم" و "تا کنون موارد مشابه متعددی از معلق کردن این فرآیندهای مربوط به درخواست اعضا برای تحریم وجود داشته است.
انتهای پیام