علت کوتاهی پای برخی کودکان چیست؟

فوق‌تخصص جراحی لگن، ران، زانو و تعویض مفاصل گفت: شکستگی یا سایر جراحات، التهاب مغزاستخوان یا سایر بیماری‌های استخوانی و فلج مغزی و دیگر مشکلات عصبی ماهیچه‌ای، از جمله علل کوتاهی پا در کودکان است.

سید میرمنصور موذن‌جمشیدی در گفت͏‌وگو با ایسنا، در رابطه با کوتاهی پا در کودکان، اظهار کرد: اختلاف اندازه دو پا زمانی ایجاد می͏‌شود که اندازه پاهای کودک در هنگام تولد با هم برابر نباشند یا  درشت‌نی قوس داشته باشد که در اکثر موارد هیچ دلیل شناخته شده‌ای برای کوتاهی پا وجود ندارد.

وی با بیان اینکه کوتاهی پا می‌تواند در پی یک مشکل مادرزادی رخ دهد و منجر به مطابقت نداشتن ران͏‌ها مانند درون خمیدگی لگن یا از جا دررفتگی مفصل ران شود، افزود: شکستگی یا سایر جراحات، التهاب مغزاستخوان یا سایر بیماری‌های استخوانی و فلج مغزی و دیگر مشکلات عصبی ماهیچه‌ای، از جمله علل کوتاهی پا در کودکان است.

این پزشک در رابطه با شکستگی یا سایر جراحات، تصریح کرد: هر گونه آسیبی که به استخوان یک پا وارد شود، می‌تواند رشد آن را مختل کند، حال آنکه استخوان دیگر به طور طبیعی به رشد خود ادامه دهد. البته برخی شکستگی‌ها می‌تواند منجر به رشد بیش از حد استخوان در مرحله التیام شود و این مسئله در خصوص آسیب استخوان ران رایج است.

فوق‌تخصص جراحی لگن، ران، زانو و تعویض مفاصل در رابطه با التهاب مغزاستخوان یا سایر بیماری‌های استخوانی، ادامه داد: این مسئله می‌تواند به رشد استخوان آسیب برساند و به مرور زمان باعث کوتاه شدن پا شود. همچنین سرطان استخوان و درمان آن می‌تواند بر رشد استخوان تاثیر بگذارد.

موذن‌جمشیدی  در رابطه با فلج مغزی و سایر مشکلات عصبی ماهیچه‌ای، خاطرنشان کرد: این شرایط می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در وضعیت بدن شود و به اختلالات حرکتی ختم شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401051108410
  • خبرنگار : 50167