تصویر جدید تلسکوپ جیمز وب از سیاره مشتری

سیاره مشتری در تصویر خام جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌درخشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مشتری همیشه می‌درخشد، حتی زمانی که از پهلو در داده‌های پردازش نشده دیده می‌شود.

اخترشناسان مشغول بررسی داده‌های جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب ملقب به وب یا JWST هستند و برای شناسایی کهکشان‌های دورتر تلاش می‌کنند. اما این رصدخانه مداری به مطالعه تعداد زیادی از اجرام نزدیک به زمین نیز ادامه می‌دهد.

یکی از اهداف آن سیاره مشتری است. ناسا تعداد انگشت شماری از تصاویر اولیه از این سیاره عظیم را در تاریخ ۱۴ ژوئیه(۲۳ تیر) منتشر کرد، اما این تلسکوپ به لطف برنامه‌ای که برای نشان دادن پتانسیل جیمز وب در مطالعه منظومه شمسی خودمان و همچنین کیهان دور از این سیاره انجام شده است، به رصد مجدد این سیاره ادامه داده است.

این پتانسیل در تصویر خامی که توسط ابزار دوربین مادون قرمز نزدیک تلسکوپ وب(NIRCam) در تاریخ ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۲ ثبت شده، به نمایش در آمده است. این تصویر طوفان‌های عظیم مشتری، معروف به لکه قرمز بزرگ و همچنین نوارهایی در جو این سیاره را نمایان می‌کند.

تصویر اول ثبت شده از سیاره مشتری توسط تلسکوپ وب

برای ایجاد این تصویر جدید، ابزار دوربین مادون قرمز نزدیک(NIRCam) وب با استفاده از آنچه که دانشمندان آن را فیلتر F۲۱۲N می‌نامند، نزدیک به ۱۱ دقیقه به مشتری خیره شد تا نوری را با طول موج ۲.۱۲ میکرون، تقریباً به اندازه طول یک باکتری معمولی رصد کند.

بر اساس یک برنامه اولیه که توسط موسسه علوم تلسکوپ فضایی در مریلند منتشر شده، اهداف جیمز وب برای هفته آینده شامل قمر آتشفشانی مشتری آیو(Io)، سیارک بزرگ هایجیا(Hygeia) و بقایای ابرنواختر ذات الکرسی آ(Cassiopeia A) است.

با این حال، برنامه‌های رصدی همیشه در معرض تغییر هستند. علاوه بر این، همه داده‌های تلسکوپ فضایی وب به صورت فوری در اختیار عموم قرار نمی‌گیرند.

تلسکوپ فضایی وب که در ابتدا قرار بود در سال ۲۰۰۷ به فضا پرتاب شود در تاریخ چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد و پس از گذشت یک ماه به مقصد خود در نقطه لاگرانژ ۲ در مدار خورشید و در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین مستقر شد. این تلسکوپ چندین ماه را صرف آماده‌سازی ابزار خود کرد و در نهایت اولین تصاویر رسمی و تمام رنگی، طی دو روز در تاریخ ۲۱ و ۲۲ تیر منتشر شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401051007621
  • خبرنگار : 71654

برچسب‌ها