به گزارش ایسنا، این اقدام یک روز پس از آن صورت گرفت که شرکت انرژی Latvijas Gaze لتونی اعلام کرد از روسیه گاز خریداری کرده و به جای روبل که این کشور درخواست کرده است، به یورو پول آن را پرداخت میکند.
پیش از این گازپروم، عرضه گاز به کشورهایی شامل فنلاند، لهستان، بلغارستان و هلند را متوقف کرده است. کشورهای اروپایی درباره واکنش به درخواست روسیه برای پرداخت پول خرید گاز به روبل اختلاف نظر دارند و نیروگاههای اروپایی به این چالش، واکنشهای متفاوتی داشتهاند.
در همین حال، گازپروم اعلام کرد عرضه گاز به اروپا از طریق مسیر سودژای اوکراین روز شنبه ۴۱.۲ میلیون متر مکعب بود که نسبت به روز پنج شنبه، بدون تغییر مانده است. درخواست عرضه گاز از طریق سوخرانوفکا، از سوی اوکراین رد شد.
یک مدیر ارشد گازپروم هم روز جمعه با انتقاد از شرکت زیمنس انرژی، اعلام کرد تحویل توربین گازی نورد استریم ۱ از کانادا به آلمان پس از تعمیرات، مطابق با قرارداد نبوده است.
این اظهارات نشانه دهنده تشدید اختلافی است که تحت آن، روسیه مشکلات توربین را علت کاهش عرضه گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ اعلام کرده است. گازپروم از چهارشنبه گذشته ظرفیت انتقال گاز از این مسیر را به ۲۰ درصد کاهش داده است.
ویتالی مارکلوف، معاون مدیرعامل گازپروم گفت: روسیه مکررا درباره مشکلات توربینهای دیگر به زیمنس انرژی شکایت کرده است. وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: ما مکررا به دفتر نمایندگی زیمنس در روسیه نسبت به این موضوع، درخواست کرده و ۱۰ نامه فرستادهایم. زیمنس تنها یک چهارم از ایرادهای شناسایی شده را برطرف کرده است.
اتحادیه اروپا استدلال روسیه و گازپروم که مشکلات توربین، عامل کاهش چشمگیر انتقال گاز از نورد استریم ۱ است را رد کرده است. کاهش شدید عرضه گاز روسیه از این مسیر، ریسک کمبود و سهمیه بندی گاز در اروپا در زمستان امسال را برانگیخته است.
بر اساس گزارش رویترز، از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه و اعمال تحریمهای گسترده اتحادیه اروپا علیه مسکو، دو طرف ضربات اقتصادی به یکدیگر وارد کردهاند و اتحادیه اروپا، روسیه را به باج گیری انرژی متهم کرده است.
انتهای پیام