کاهش برداشت شاتوت در کاشان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان گفت: خشکسالی، سرمازدگی بهار و ریزش گل‌ها باعث شد که برداشت شاتوت در این شهرستان نسبت به میزان برداشت در شرایط نرمال کاهش پیدا کند.

رضا مظلومی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متوسط عملکرد شاتوت در شرایط نرمال ۱۰ تن در هکتار است اما به علل فیزیولوژیک، پیش‌بینی می‌شود که متوسط برداشت امسال به حدود ۷۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برسد.

وی افزود: برداشت شاتوت در شهرستان کاشان از ابتدای تیرماه آغاز شد و تا پایان مرداد ادامه دارد که با توجه به شدت گرما در سال جاری، اوج برداشت این محصول در دهه دوم تیرماه بود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، تصریح کرد: سطح کشت شاتوت در کاشان بیش از ۸۰ هکتار بوده که بیشترین سطح مربوط به بخش برزک است. این محصول طی چهار مرحله برداشت می‌شود و از هر اصله درخت به طور متوسط ۸۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم شاتوت به دست می‌آید.

مظلومی گفت: محصول شاتوت شهرستان کاشان با توجه به مرغوب بودن آن از بازارپسندی بسیار مطلوبی برخوردار است که به طور تقریبی ۲۰ درصد از این محصول، مصرف تازه خوری دارد و بخش عمده آن برای فراوری در استان‌های تهران، اصفهان، مازندران و قم به فروش می‌رسد.

وی افزود:  شیوه تکثیر و برداشت شاتوت برزک در اداره کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی دستی کشور با شماره ۲۳۵۹ به‌عنوان اثر ناملموس به ثبت رسیده است.

افزایش اشتها، رفع زخم‌های روده، تقویت حافظه، رفع دردهای مفاصل، کنترل ضربان قلب و فشارخون، درمان کم‌خونی، تصفیه‌کننده خون و ضد سرطان، شادابی و طراوت پوست، استحکام دیواره رگ‌ها و جلوگیری از خونریزی و کنترل بیماری واریس از جمله خواص شاتوت است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401050805643
  • خبرنگار :