به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کره شمالی و جنوبی مستحکمترین مرز جهان را با یکدیگر دارند و از ۱۹۴۸ به شهروندان خود اجازه سفر، تماس تلفنی، ارسال پست الکترونیکی یا نامه را نداده و دسترسی یکدیگر به وبسایتها و تلویزیونهای یکدیگر را قطع کردهاند.
وزارت اتحاد کره جنوبی در گزارشی به یون سوک یول، رئیسجمهوری این کشور اعلام کرد که سئول به مرور زمان درهای خود را به روی برنامههای تلویزیونی، رسانهها و نشریات کره شمالی باز میکند تا "فهم مشترک را تقویت کرده، هویت ملی کره را بازیابی کرده و برای اتحاد در آینده زمینهسازی کند."
مقامات این وزارتخانه گفتند، کره جنوبی این روند را با اجازه دسترسی به تلویزیونهای کره شمالی آغاز میکند تا پیونگیانگ را به اتخاذ اقدامات مشابه تشویق کند. این وزارتخانه از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرده و اعلام کرد که جزئیات طرح هنوز در دست بررسی مقامات سئول است.
با این حال، یک محقق دانشگاه کنکوک سئول گفت، احتمالا کره شمالی اقدام متقابل انجام ندهد، چرا که راهیابی محتوای رسانهای کره جنوبی به پیونگیانگ "تهدیدی جدی" علیه کیم جونگ اون محسوب میشود.
روابط کره جنوبی با این همسایه شمالی خود در پی آزمایشهای موشکی پیونگیانگ در سال میلادی جاری همچنان آسیبدیده است. یون سوک یول که یک محافظهکار است، اعلام کرده که علیه اقدامات «برانگیزنده» کره شمالی موضع سختی اتخاذ خواهد کرد، اما تصریح کرده که «برنامه بلندپروازانهای» برای بهبود اقتصاد کره شمالی دارد، اما به شرطی که پیونگیانگ تسلیحات هستهایش را کنار بگذارد.
به رغم اکراه کرهشمالی، محقق دانشگاه کنکوک گفت که سئول باید محدودیتهایش بر رسانههای کره شمالی را کاهش دهد، چرا که این مسئله سئول را در جمعآوری اطلاعات درباره کره شمالی به کشورهای ثالث وابسته کرده و این باعث میشود که کره جنوبی با خطر دریافت اطلاعات تحریف شده درباره همسایه شمالی خود مواجه باشد.
انتهای پیام