به گزارش ایسنا، به نقل از تلگراف، کنگره ایالات متحده در حال بررسی لایحهای است تا فروش تسلیحات اصلی به تایوان را تسهیل کند تا این جزیره در صورت نیاز بتواند از خود دفاع کند.
این لایحه به دنبال مرتفع کردن مشکلات ناشی از همهگیری کرونا و تقاضا برای ارسال تسلیحات در اوکراین است. همچنین این لایحه به منظور بررسی عقبافتادگی ۱۴.۲ میلیارد دلاری در تحویل تجهیزات نظامی است که تایوان از پیش خریداری کرده است.
«استیو چابوت»، بلندپایهترین عضو کمیته فرعی آسیا-اقیانوسیه که وابسته به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا است، گفت: این غیرمعقول است که ما نمیتوانیم تسلیحاتی را که تایوان به آن نیاز دارد سریعا به آنها تحویل دهیم.
وی به روزنامه تلگراف گفت که چین اخیرا "اقدامات بسیار تحریکآمیزی" را علیه تایوان انجام داده است.
چابوت افزود: «میدانیم که شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، تایوان را بخشی از خاک خود میداند و به این جزیره به عنوان یک میراث نگاه میکند. ما نمیتوانیم به آنها اجازه دهیم که چین، تایوان را تصرف کند.»
این درحالیست که چابوت از انگلیس و متحدان اروپایی خواست تا کمکهای خود را برای ساخت توان دفاعی تایوان "افزایش دهند."
وی گفت: «من فکر میکنم که چنین چیزی باید در نظر گرفته شود. همه ما باید با در این خصوص با یکدیگر همکاری و تصمیمگیری کنیم که بهترین تسلیحات برای دفاع تایوان کدام است و چقدر سریع آنها میتوانند این تسلیحات را دریافت کنند. اگر چین، تایوان و متحدان او را ضعیف بداند، احتمال رویارویی بالا است. ما از متحدانمان در منطقه و متحدان ناتو میخواهیم تا با یکدیگر درخصوص مسئله تایوان همکاری و اطمینان حاصل کنند که مردم این جزیره قوی هستند و بنابراین ما میتوانیم از جنگ خودداری کنیم.»
دریاسالار لی هسی-مین، رئیس سابق ستاد کل تایوان گفت دلیل منطقی وجود دارد که چرا انگلیس و کشورهای اروپایی باید درخصوص رویکردشان نسبت به استراتژی بازدارندگی تایوان تجدید نظر کنند.
وی گفت: «تسلیحات کوچک، متحرک و پایدار – به اصطلاح تواناییهای نامتقارن – که برای دفاع تایوان ضروری هستند و اغلب به عنوان تولید مشترک آمریکا و اروپا شناخته میشوند، توسط طرف اروپایی در گذشته مسدود شده است. اگر کشورهای مختلفی بگویند که مایلند تا با آمریکا درخصوص فروش این نوع سیستمهای نامتقارن که تایوان نیاز دارد، همکاری کنند، روش معناداری است که بر بازدارندگی چین به جای شروع یک جنگ تاکید میکند.»
همچنین فروش تسلیحات و همکاری نظامی با تایوان مدتهاست که مسئله "بسیار حساسی" برای دولت انگلیس محسوب میشود؛ دولتی که روابط دیپلماتیک با تاپیه ندارد.
ماه میلادی گذشته، لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس خاطرنشان کرد که غرب باید درخصوص رویکردش نسبت به تایوان از شکست و اشتباهاتش در بازدارندگی روسیه در جنگ اوکراین درس بگیرد.
با این حال، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس بعدا گفت که ارسال تسلیحات به تایوان موضوعی است که پیرامون آن بحث میکنیم.
انتهای پیام