به گزارش ایسنا، شبکه المیادین گزارش داد: نشستهای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق با سنیها و حزب دموکراتیک کردستان عراق برای تعیین یک نامزد مشخص و مورد توافق برای ریاست جمهوری ادامه دارد و این چارچوب ترجیح میدهد به جای بررسی تک به تک نامزدهای هر حزب، از یک نامزد واحد که همه احزاب کرد بر سر آن توافق دارند برای ریاست جمهوری حمایت کند.
ضحی القصیر، نماینده ائتلاف دولت قانون عراق هم گفت: چارچوب هماهنگی شیعیان عراق به مذاکرات خود و پیگیری تحولات سیاسی و گفتگو با بقیه گروههای سیاسی برای پایان بن بست و تشکیل دولتی قدرتمند ادامه میدهد.
چارچوب هماهنگی شیعیان عراق پیش از این نیز از ادامه مذاکرات با گروههای سیاسی برای تشکیل دولت خبر داده بود.
به گفته منابع در طول سه نشستی که ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعیان عراق برگزار کرده هیچ توافق واضحی درباره ساختار دولت جدید و حتی ماهیت مذاکرات با گروههای سیاسی دیگر حاصل نشده است.
در همین راستا، یک عضو چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اعلام کرد: یکی از مهمترین گرهها و چالشها در داخل ائتلاف نام نخست وزیری است که مأموریت تشکیل دولت را برعهده خواهد گرفت. به ویژه اینکه برخی هشدار میدهند انتخاب یک شخصیت ممکن موجب تحریک مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق شود که ممکن است حامیانش را علیه دولت به خیابانها بکشاند و سناریوی حمله به منطقه سبز بغداد در سال ۲۰۱۶ در اوایل دولت حید العبادی را تکرار کند.
بعد از کناره گیری جریان صدر از روند سیاسی چارچوب هماهنگی شیعیان بیشترین کرسیهای این جریان در پارلمان را به دست آورد و اکنون ائتلاف اصلی برای تشکیل دولت است.
این عضو ارشد چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اعلام کرد: اختلافات جزئی در فراکسیونها و احزاب این چارچوب وجود دارد که تاکنون حل نشده است و موضوع تشکیل دولت را در زمان کنونی محال میکند.
وی گفت که ممکن نیست تا قبل از ماه سپتامبر در صورت توافق با تمام جزئیات دولت جدیدی در عراق تشکیل شود.
این مسئول گفت: اختلافاتی بر سر ساختار دولت آتی وجود دارد. طرفهایی هستند که میخواهند دولت توافقی مثل دولتهای قبل تشکیل شود که محدود به ۲۲ وزارتخانه باشد. اما برخی با این مسئله مخالفند و خواهان تشکیل دولتی برای دو سال و برگزاری انتخابات با قانون جدید انتخابات هستند.
وی گفت: اختلاف اصلی بر سر نام نخست وزیر جدید است. فراکسیون ائتلاف دولت قانون نوری مالکی، رئیس این ائتلاف را مطرح کرده اما بیشتر گروههای سیاسی با آن مخالفند و معتقدند که موجب خشم مقتدی صدر خواهد شد.
درحال حاضر نام "قاسم الاعرجی"، مشاور امنیت ملی عراق بیشتر مطرح است؛ چراکه وی روابط خوبی با طرفهای سیاسی مختلف دارد. همچنین نام "محمد شیاع السودانی"، وزیر سابق و عضو حزب الدعوه نیز مطرح است. نام "حیدر العبادی"، نخست وزیر اسبق، "اسعد العیدانی"، استاندار بصره و "عبدالحسین عبطان"، وزیر اسبق ورزش نیز مطرح شده است. اما به صورت رسمی نام هیچ کدام از اینها در سه نشست چارچوب هماهنگی شیعیان مطرح نشده است. احتمالا یک نامزد توافقی در داخل ائتلاف مطرح شود و بعد از تعطیلی عید قربان و بازگشت تعدادی از اعضای ائتلاف از حج این اتفاق بیفتد.
فاضل موات، از رهبران ائتلاف دولت قانون اما اعلام کرد: اسامی مطرح شده برای نخست وزیری جدید به صورت غیررسمی از سوی رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان عراق مثل نوری مالکی، حیدرالعبادی، قاسم الاعرجی و محمد شیاع السودانی مطرح میشود.
وی گفت: انتخاب نخست وزیر جدید از طریق توافق میان گروههای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق خواهد بود و اختلافاتی درباره این مسئله وجود ندارد و احتمالا بعد از پایان تعطیلی عید قربان این پرونده نهایی شود.
محما خلیل، نماینده حزب دموکراتیک کردستان عراق نیز گفت: گروههای چارچوب هماهنگی شیعیان عراق تاکنون نامزد پست نخست وزیری را اعلام نکردهاند و اسامی نامزد شده به صورت عمدی در رسانههای فاش میشود و به صورت رسمی اعلام نشده است. برنامه دولتی و پایبندی به اجرای بندهای قانون اساسی مهمتر از نام نامزد نخست وزیری است.
انتهای پیام