رهاسازی یک بهله دلیجه در طبیعت تایباد

رییس اداره حفاظت محیط زیست تایباد گفت: یک بهله دلیجه با همکاری گمرک و کارکنان مرزبانی کشف و به محیط زیست شهرستان تحویل شد که بلافاصله در طبیعت رهاسازی شد.

یوسف اربابی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دلیجه شاهینی کوچک است که در مناطق باز دیده می‌شود و اندازه‌اش به ۳۸ سانتیمتر می‌رسد. این جانور از پرندگان بومی ایران است که در ارتفاع ۱۰ تا ۲۰ متری در جا بال می‌زند و دنبال شکار می‌گردد. چشمان این پرنده شکاری آنقدر تیزبین است که قادر است یک زنبور عسل را از فاصله ۵۰ متری به راحتی ببیند. غذای اصلی دلیجه را پرندگان و پستانداران کوچک و همچنین حشرات تشکیل می‌دهد.

وی افزود: خسارت وارده به محیط زیست بر اساس مصوبه شورای‌ عالی حفاظت محیط زیست برای هر بهله دلیجه حتی زنده ۲۰۰ میلیون ریال جریمه است.

اربابی بیان کرد: طبق قانون هر کس اقدام به زنده‌گیری، شکار، خرید، فروش‌، حمل‌، نگهداری و صدور پرندگان ‌شکاری از قبیل شاهین‌، بحری، بالابان و دلیجه کند، به حداکثر مجازات(سه سال) حبس محکوم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۴۷۵ هزار و ۶۰۰ هکتار حوزه استحفاظی عرصه‌های طبیعی ۲ شهرستان تایباد و باخرز است که تحت مدیریت اداره محیط زیست تایباد محافظت می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تایباد خاطرنشان کرد: شهرستان‌های تایباد و باخرز ۳۳۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر مناطق آزاد دارند که تا فاصله هفت کیلومتری نوار مرزی هرگونه شکار و صید انواع گونه‌های جانوری در آن ممنوع است.   

وی با اشاره به ۱۰۸ هزار هکتار مناطق شکار ممنوع در محدوده حفاظتی شهرستان‌های تایباد و باخرز گفت: از این مساحت ۶۳ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع در شهرستان تایباد است.

اربابی عنوان کرد: ۲۲ هزار هکتار از مناطق دشتی در قسمت جنوب شرقی تایباد همجوار با کشور افغانستان مستعد تبدیل شدن به مناطق حفاظت شده را دارد. این محدوده زیستگاه انواع گونه‌های جانوری همچون آهو، هوبره و گربه وحشی است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ تیر ۱۴۰۱ / ۲۲:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401041711898
  • خبرنگار : 50088