مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران هشدار داد:

زنگ خطری که باید در صنعت ایران جدی گرفت

معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با برشمردن برخی از مهمترین چالش های پیش روی صنعت از کاهش سرمایه گذار ثابت در صنعت و تولید کشورمان به عنوان یک هشدار و زنگ خطر نام برد که باید جدی گرفته شود.

علی رسولیان در آیین تجلیل از کارآفرینان صنعت و معدن استان سمنان که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی برگزار شد، ضمن عرض تبریک به مناسبت دهه تولید و تجارت به فعالان این بخش، اجرایی شدن اخذ کدگمرکی منطقه ویژه سمنان را یکی از اتفاقات مبارک خواند و اظهار کرد: عدم اخذ کد گمرکی یکی از نقایص  منطقه ویژه سمنان بود که به همت استاندار مجوز اخذ شد.

رسولیان با اشاره به توقیف فعالیت پروژه تقاطع غیرهمسطح در ورودی شهرک صنعتی استان سمنان گفت: این پروژه عمرانی از سال ۸۵ معلق مانده بود که به همت استاندار و سفر رئیس جمهور در حال پیگیری است و در هفته دولت افتتاح می‌شود. 

وی با اشاره به احیای چند واحد راکد در استان، تصریح کرد : ۴۰ واحد راکد در استان سمنان احیا شده و خوشبختانه یکی از سیاست‌های جدی دولت تلاش برای خروج رکود این واحدهاست.

 معاون وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سهم ارزش افزوده تولید ناخالص داخلی صنعت و معدن سه برابر شده است، تصریح کرد: این تحرک نشان از این امر است که فعالان صنعت و معدن در تامین نیازهای کشور نقش اساسی دارند و نسبت به این موضوع دغدغه مند هستند. 

وی گفت: عزم رئیس جمهور برای حمایت از بخش صنعت و تولید بسیار جدی است و ارتقاء این بخش بنا بر تأکید رهبری مؤید این نکته است که باید به این حوزه اهمیت بیشتری داد.

رسولیان با بیان اینکه بحث تولید در حال حاضر یک موضوع جدی است که می تواند ناجی کشور باشد، ادامه داد: نوع تولید و محصولاتی که  در استان سمنان تولید می‌شود قابلیت رقابت با بسیاری از کشورهای تراز اول دنیا را دارد و این نشانگر رشد این حوزه است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به چالش های این بخش اشاره و اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات در این حوزه کاهش سرمایه‌گذار ثابت است و این آلارم و پیامی است که باید جدی گرفته شود.

وی افزود: کمبود نقدینگی یکی از مشکلات جدی دیگر است و ضروریست برای تامین نقدینگی بنگاه‌ها تدبیری اندیشیده شود.

رسولیان با بیان اینکه هنوز با بهره‌وری پایین مواجهیم و باید از منابع مالی و ظرفیت‌های موجود به نحو احسن استفاده کنیم، ادامه داد:  در بخش ماشین آلات هم هنوز با مشکل مواجه ایم و  سطح تکنولوژی ها در کشور باید ارتقاء یابد.

معاون وزیر صمت، با بیان اینکه هنوز مشکلاتی در بخش ریسک سرمایه‌گذاری وجود دارد، فعالان اقتصادی متوجه نگرانی‌های مالیاتی و تامین اجتماعی هستند و هنوز بروکراسی های اداری مانع فعالیت آنها است. 

رسولیان ادامه داد: راهکارهایی که در کشور وجود دارد باید به سمت بهره‌برداری بیشتر حرکت کند و موانع موجود باید رفع شوند.

رسولیان با اشاره به اهمیت صادرات در حوزه صنعت گفت: بحث توسعه  صادرات باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد همچنین میزان تقاضا با کاهش مواجه است و برای  تقاضای مطمئن باید به سمت و سوی افزایش صادرات برویم. 

وی گفت: هنوز در زنجیره تولید مشکل داریم که باید برای نقاط منقطع برنامه ریزی کنیم.

رسولیان با تاکید بر ضرورت شناسایی گلوگاه های رشد و توسعه در کشور، گفت: رصد و شناسایی این روزنه‌ها بسیار مهم است و فضای کسب و کار هم باید اصلاح شود.

 معاون وزیر صمت با بیان اینکه امضاهای طلایی یکی دیگر از  مشکلات موجود این حوزه است، ادامه داد: باید  رانت‌های موجود از بین برود و اختیارها مشخص شود.

وی ادامه داد: در بحث زنجیره تامین مالی باید متفاوت‌تر  از روش‌های قبل عمل کنیم به روش‌های زنجیره تامین مالی ورود کنیم.

معاون وزیر صمت، با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی، بیان کرد: در بخش های مختلف شاهد افزایش تولید و اشتغال هستیم و این اتفاق مبارکی در حوزه صنعت است.

وی ادامه داد: در استان سمنان در سه ماهه سال ۱۴۰۰، حدود ۱۹ قرارداد واگذاری زمین منعقد شد که در سطح کشور میزان تقاضا زیاد افزایش پیدا نکرده اما در این استان در بهار امسال این عدد ۲ برابر شده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: خوشبختانه حرکت صنعت به سمت استان سمنان است و در تهران و شهرهای دیگر با مشکلات زمین مواجه هستیم اما زمینه برای سرمایه‌گذاری در استان سمنان در حال افزایش است و راه اندازی منطقه ویژه اتفاق مبارکی بود.

رسولیان ادامه داد: تامین آب یکی از دغدغه‌های اصلی ماست و استفاده از پساب‌ها برای توسعه صنعت امری است که باید با آن توجه شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ تیر ۱۴۰۱ / ۰۱:۰۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401041409299
  • خبرنگار :