عملکرد کودکان متولدشده توسط روش آی‌وی‌اف چگونه است؟

پژوهشگران انگلیسی در تحقیقات اخیر خود عنوان کردند، به نظر می‌رسد کودکانی که به روش لقاح آزمایشگاهی (IVF) متولد شده‌اند، در مدرسه عملکرد بهتری دارند، اما در عین حال، در سنین نوجوانی بیشتر مستعد اضطراب و ابتلا به افسردگی هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از اس اف، پژوهشگران در مطالعه‌های قبلی تنها به بررسی رشد کودک و سلامت آن در سال‌های اولیه توجه کرده‌اند؛ اما تصور می‌شود مطالعه صورت‌گرفته توسط پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن، نخستین پژوهشی است که طی آن، ارتباط بین روش‌های لقاح و سلامت روان و بهزیستی فرد در آینده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن در این پژوهش، داده‌های پزشکی بیش از ۲۸۰ هزار کودک فنلاندی متولدشده در طول پنج سال اخیر را بررسی و سپس روند رشد آنها را بررسی کردند. آنها سپس نتایج تست آموزشی و سلامت روانی متولدین با روش‌های کمکی که شامل روش لقاح خارج از بدن یا آزمایشگاهی (IVF)، تلقیح مصنوعی (Artificial Insemination) و القای تخمک‌گذاری را مورد مطالعه قرار دادند.

به گفته پژوهشگران، به نظر می‌رسد کودکان حاصل از روش لقاح آزمایشگاهی (IVF)، نسبت به کودکانی که از طریق لقاح طبیعی متولد شده‌اند، در مدرسه عملکرد بهتری دارند. با این حال، یافته‌های دیگر این پژوهشگران نشان داد که کودکان متولدشده با روش آی‌وی‌اف در سنین نوجوانی، بیشتر مستعد اضطراب و ابتلا به افسردگی هستند.

نتایج این پژوهش عنوان می‌کند که این گروه از کودکان، در مدرسه عملکرد بهتری داشته و احتمال ترک تحصیل آنها در مقایسه با نوجوانانی که از طریق لقاح طبیعی متولد شده بودند، پایین بود و در معرض خطر کمتری برای بیکاری یا خروج زودهنگام از خانه قرار داشتند.

با این حال هنگامی که پژوهشگران، مطالعه دیگری را با در نظر گرفتن پیشینه اجتماعی- اقتصادی آن افراد انجام دادند، دریافتند، افرادی که از طریق روش‌های کمک باروری متولد شده‌اند، در معرض افزایش خطر ابتلا به یک اختلال روانی به ویژه اضطراب یا افسردگی هستند.

پژوهشگران در این مطالعه، سوابق پزشکی ۲۸۰ هزار و ۶۸۲ کودک فنلاندی که بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ متولد شده بودند را برای رسیدن به این نتایج مورد استفاده قرار دادند. آنها طیفی از داده‌های آموزشی و سلامت روان نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله که از طریق لقاح طبیعی (۲۶۶۹۲۵) و از طریق روش‌های کمک‌ باروری از جمله آی‌وی‌اف (۱۳۷۵۷) متولد شده بودند را با یکدیگر مقایسه کردند.

تقریبا ۱۰ درصد از نوجوانان متولدشده از طریق روش کمک‌ باروری مانند آی‌وی‌اف و ۹ درصد از نوجوانانی که از طریق لقاح طبیعی متولد شده‌اند، در این سنین مورد بررسی سلامت روان قرار گرفتند. اگرچه گروه مورد بررسی کوچک بود، اما یافته‌های این مطالعه با چندین شاخص سلامت روان سازگار بود. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه باید صورت بگیرد.

لقاح خارج از بدن یا آزمایشگاهی (in vitro fertilization) روشی است که در آن سلول‌های تخمک را در شرایط آزمایشگاهی با اسپرم بارور می‌کنند و یک یا چند سلول تخمک به دست آمده را پس از گذشت چند مرحله تقسیم، به صورت ۸ سلولی یا جنین ۵ روزه در رحم قرار می‌دهند تا روند رشد جنین به‌طور طبیعی ادامه پیدا کند. در این روش ابتدا تخمک‌گذاری در زن را القا می‌کنند و پس از اینکه تعداد مناسبی تخمک به دست آمد، آنها را در آزمایشگاه کشت می‌دهند؛ پس از اینکه تخمک‌ها بالغ شدند با اسپرم مناسب، تخمک را بارور می‌کنند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۰ تیر ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401041006600
  • خبرنگار : 71607