اثرات جرم زبانی در جامعه

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان گفت: جرم زبانی یک کنش گفتاری است که شکل غیرقانونی دارد و برای مرتکبان آن درقانون، مجازات درنظرگرفته شده است.

سرهنگ  علی رحیمی در گفت وگو با ایسنا- افزود: در قرآن مجید آیه " ولقد کرمنا بنی آدم " نشان از تکریم انسان از سوی خداوند متعال و محترم بودن انسان دارد و ابناء بشر اهمیت فراوانی به تکریم خود قائل است.

وی بیان کرد: جرایم زبانی مصادیق متعددی از جمله توهین، تهدید، تحقیر و سرزنش، هجو، افترا و ... دارد که هر کدام در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان در ادامه گفت: در جرم شناسی، ۱۹۶۰ جرم زبانی مورد توجه جرم شناسان قرار گرفته و علل و عوامل و اثرات آن مورد مطالعه قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: ما باید بیاموزیم چگونه دانش زبانی را به کار ببریم.

رحیمی خاطرنشان کرد: جرایم زبانی به لحاظ قانونی هرچند نسبت به خیلی از جرایم دارای مجازات کمتری هست و میزان اعلام به پلیس این جرایم به دلایل متعددی پایین می باشد ولی زمینه گسست روابط اجتماعی در خانواده و جامعه را فراهم می کند و در روابط زوجین موجب طلاق عاطفی و حتی جدایی بین آنان می گردد.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اظهار کرد: همچنین این جرایم در بیرون از محیط خانواده و در کف خیابان موجب بروز وقوع ضرب و جرح و حتی ارتکاب جرایم جنایی از قبیل قتل می شود.

وی گفت: لذا ما بایستی بیاموزیم چگونه دانش زبانی را بکار ببریم و با تکیه بر فرهنگ اصیل و غنی ایرانی و به کارگیری آموزه های دینی بهترین کنش های گفتاری در محیط خانواده و جامعه را از خود بروز دهیم و از ناهنجاری های گفتاری پرهیز کنیم تا علاوه بر پیشگیری از آسیب روابط اجتماعی و وقوع جرایم موجب ارتقاء سلامت و ایمنی جامعه گردد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۹ تیر ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1401040906057
  • خبرنگار :

برچسب‌ها