در چهل و هفتمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان چه گذشت؟

تعیین تکلیف سرمایه‌های سرگردان در ساختمان جهان‌نما

اعضای شورای شهر اصفهان در چهل و هفتمین جلسه علنی این شورا بر تعیین تکلیف صدها و هزاران میلیارد تومان سرمایه مردم در ساختمان نیمه‌تمام جهان‌نما، تعین تکلیف میدان امام علی(ع) و احیای بافت فرسوده و تاریخی اصفهان تأکید کردند.

مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخوردار شورای شهر اصفهان در نطق میان دستور این جلسه، خطاب به برخی افراد که ظاهراً تصمیم ندارند بسیاری از موفقیت‌های جدید شهری و شورای شهر را با عینک صحیح نگاه کنند، گفت: اگر بعضاً تذکراتی مطرح می‌شود قطعاً بنای بهبود روش‌ها را داریم و حتماً هم همین‌طور است و نباید از آن‌ها برداشت‌های ناصواب شود.

وی اجرای سیستم الکترونیک و هوشمند سازی شهرداری برای پاسخگویی و رفع نیازهای مردم به‌صورت غیرحضوری را از افتخارات مدیریت شهری برشمرد و افزود: اجرای طرح شفافیت البته به معنای شفافیت در آرا و نظرها و امور جاری شورا و همچنین سامانه مطالبه گری حضور در مناطق و مساجد و محلات و ارتباط مستقیم و رویارویی با مردم از سوی اعضای شورا و شهرداران و معاونان مناطق امری مبارک است.

نادرالاصلی نگاه پاک دستانه و عملکرد جهادی و البته عدالت‌جویانه به‌خصوص در دریافت انواع عوارض و تلاش برای برون‌سپاری و مردمی کردن امور فرهنگی و تبلیغی را از دیگر افتخارات این دوره برشمرد و گفت: هنوز در راه یک‌سالگی جریان مدیریت جدید شهری هستیم و ان شالله فرصت‌های طلایی دیگری را به‌اتفاق رقم خواهیم زد.

لزوم پویایی در حوزه درآمدهای پایدار

وی ادامه داد: توصیه مؤکد می‌شود که لازمه مدیریت اقتصادی اداره شهر بزرگی همچون اصفهان با این حجم جمعیت وسعت مناطق کم برخوردار و مردم محرومی که برای زندگی کردن اصفهان را اختیار کرده‌اند  پویایی در حوزه درآمدهای پایدار است.

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخوردار شورای شهر اصفهان گفت: مشارکت‌پذیری، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های تبلیغاتی و انگیزشی برای صاحبان سرمایه است و اصفهان می‌تواند معدن سرمایه‌گذاری و تولید ثروت و کار و کوشش باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: ما را با سخن کسی که با رندی و سوءاستفاده از جایگاه خود خواست ما را برخوردار نمایش دهد و البته از این کلام خواست بگوید اصفهان بیش از حق خودش از سرمایه کشور استفاده کرده کاری نیست، و ما وظیفه خود برای ایجاد فرصت‌های شغلی و کاری را مغتنم می‌شماریم.

نادرالاصلی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله اصفهان امروز هنوز پیگیری مطالبات مردمی در حوزه آب است که مستلزم جدیت بیشتر تمام مدیران استانی و شهری است، گفت: لزوم همگرایی برای جریانات مطالبه گر مردمی و دانشگاهی و نخبگانی و دستگاه‌های اجرایی از عمده مطالبات ماست. همچنین مسئله فرونشست را باید مطرح کنیم که گویا گزارش‌هایی در وزارت راه و شهرسازی تهیه شده، اما از انتشار آن خودداری شده است و مدیران باید مردم را امین و از آن‌ها برای حل مشکل استمداد بطلبند.

وی همچنین به ساختمان جهان‌نما اشاره و تصریح کرد: تعیین تکلیف صدها و هزاران میلیارد تومان سرمایه مردم که در این ساختمان نیمه‌تمام و نیمه‌کاره با دنیایی از مشکلات مردمی و اجتماعی رها مانده لازم است و چرا برنامه‌ای نداریم؟

تعین تکلیف میدان امام علی(ع)

رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخوردار شورای شهر اصفهان گفت: میدان امام علی(ع) را مدت‌ها قبل مدیران گذشته ساختند و متأسفانه نه مالکان و نه مردم نیازمند و نه شهر و شهروند کمتر بهره‌ای از آن ندارند. بنابراین شورا و مدیریت شهری باید تکلیف را روشن کند.

وی با بیان اینکه مگر ما درباره ترافیک و ترددهای داخل شهر قرار نیست مدیریت کنیم؟ گفت: ده‌ها واحد سازمانی وابسته به شهرداری در اقصی نقاط شهر پراکنده است و هر روز جمع زیادی از مدیران و کارشناسان درون شهرداری و مردم برای ارتباط با یکدیگر از این سو به آن سو سفر می‌کنند. چرا این همه سازمان تجمیع نمی‌شوند، آیا عدم استفاده از نعمت دارا بودن سرمایه  کفران نعمت نیست؟

نادرالاصلی با بیان اینکه در ساختمان جهان‌نما سرمایه زیادی وجود دارد که نیمی از آن غیرفعال و نیم دیگر نیمه‌کاره است، گفت: انتظار است در این مورد و بسیاری از مواردی که در اصفهان مشکل ایجاد کرده تلاش شود. اگر شورای این دوره در این زمینه عمل نکند گمان می‌کنم دیگران این توفیق را نخواهند داشت که گره‌ای از مشکلات مردم در خصوص ترافیک و مالکیت مردم را باز کنند.

صدور الکترونیکی پروانه ساختمانی

رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان نیز در نطق میان دستور خود با اشاره به فعالیت‌های این کمیسیون، گفت: از ابتدای فعالیت کمیسیون سعی کردیم تا همه روسای اسبق این کمیسیون را دعوت کرده و دغدغه‌ها و اولویت‌های آن‌ها شنیده و تقدیری نیز از آن‌ها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه با همکاری و هم‌اندیشی این بزرگان چند اولویت را انتخاب کردیم، گفت: یکی از اولویت‌های ما شهرسازی الکترونیک بود که این روزها پس از حدود ۱۱ ماه شاهد به ثمر نشستن آن هستیم.  مقرر شد که دو نمونه پروانه هم توسط دو نفر مالک به‌صورت عملی ثبت شود تا مشکلات طرح به‌طور دقیق و عملیاتی بررسی شود.

میرباقری اظهار کرد: با پیگیری اعضای شورا، کاری که در ۱۱ ماه در شهرسازی الکترونیکی شد بیش از ۱۰ سال گذشته پیش رفته و امروز می‌توانیم ادعا کنیم که جایگاه خوبی در کشور داریم و در برخی خدمات حتی از بعضی شهرهای پیشتاز نیز جلوتر هستیم.

وی با اشاره به آغاز مذاکرات اولیه اجرای طرح از دی‌ماه، گفت: اصلاح فرآیندها و کوتاه شدن مراحل صدور پروانه، پیاده‌سازی روی سرور اصلی انجام شد و پس از برگزاری چندین جلسه، اکنون در ۷ منطقه همکاران ما حضور دارند و این طرح را تسری دادند که به‌زودی در سایر مناطق نیز اجرا می‌شود. امیدواریم اگر اشکالاتی هست با هم‌اندیشی و همت دوستان برطرف شود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان با اشاره به دیگر اولویت‌های کاری این کمیسیون گفت: از دیگر اولویت‌های کمیسیون ما بازآفرینی است.

میرباقری با اشاره به مشکلات احیای بافت فرسوده گفت: عدم وجود بسته‌های تشویقی کارا و همخوان، پروسه طولانی تصویب طرح‌های بازآفرینی در کمیسیون ماده ۱۰۰، عدم تشکیل جلسات ستاد بازآفرینی به‌صورت منظم، تعدد انواع دفاتر و موازی کاری در استانداری، شهرداری و راه و شهرسازی از جمله این مشکلات است.

وی با اشاره به تشکیل جلسات بازآفرینی با حضور شهردار هر ۱۵ روز یک‌بار، گفت: مقرر شده در همه مناطق پانزده‌گانه اصفهان کمیته بازآفرینی شکل بگیرد و در هفته‌های آینده مدیران هر منطقه‌ای گزارشی از بازآفرینی در منطقه خود ارائه دهند.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان تصریح کرد: اگر با همان روشی که در ۲۰ سال گذشته در حوزه بازآفرینی پیش رفتیم، ادامه دهیم شاید تا ۷۰ سال دیگر هم بافت فرسوده کنونی بازآفرینی نشود که در این زمان طولانی بافت فرسوده گسترده‌تر هم خواهد شد.

وی گفت: امیدواریم در دوره ششم شورا، دغدغه‌ای که در این چند ماه در خصوص بافت فرسوده و بافت تاریخی داشتیم برطرف شود.

گردهمایی مدیران شهری در نمایشگاه اصفهان

سید امیر سامع، عضو هیئت رئیسه شورای شهر اصفهان نیز در نطق خود با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی مدیریت شهری از چهارم تا هفتم تیرماه، افزود: در شهر اصفهان از سال ۸۴ یا ۸۵ نمایشگاه‌های مبلمان شهری و بعد خدمات شهری را برگزار می‌کردیم که چند سال بعد به نمایشگاه مدیریت شهری تبدیل شد.

وی گفت: این نمایشگاه می‌تواند محلی برای گردهمایی مدیران شهری باشد که استفاده‌کنندگان از خدمات و تولیدات مشاوران و شرکت‌هایی هستند که برای مدیریت شهری کار می‌کنند. این نمایشگاه همچنین می‌تواند محل حضور طراحان و مشاوران و گروه‌های مختلف خلاق و فناور باشد که به‌حق اتفاق بسیار مهمی در حوزه مدیریت شهری به شمار می‌رود.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر اصفهان با بیان اینکه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و فناورانه می‌توانند نقش مهمی در کمک به ما برای اداره شهر با روش‌های مؤثرتر و کم‌هزینه‌تر داشته باشند، گفت: معتقدیم که این کسب‌وکارها نیز یکی از ستون‌های اصلی برگزاری نمایشگاه خواهند بود.

دعوت از شهرهای خواهرخوانده برای حضور در نمایشگاه

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه در سطح بین‌المللی، گفت: می‌توانیم از شهرهای خواهرخوانده دعوت کنیم در نمایشگاه حضور پیدا کنند و روش‌ها و راهکارها و تجربیات مثبتی که در زمینه مدیریت شهری دارند را ارائه دهند. دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز می‌توانند حضور مؤثری در این نمایشگاه داشته باشند، همچنین شرکت‌های مشاور و طراح، شرکت‌های سازنده و صنعتی نیز باید از فرصت برگزاری این نمایشگاه برای ارائه خدمات خود استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به حضور شهرهای مختلف در این نمایشگاه گفت: مقرر شد هر شهر اگر تجربیات مثبتی در موضوعی دارد در این فضا محصولات خود را ارائه کند. همچنین اساتید دانشگاه در کارگاه‌های جنبی می‌توانند حضور داشته باشند، زیرا  بستری است برای آموزش کسانی که به دنبال به ظهور رساندن طرحی هستند.

وی گفت: ان شاء الله با همت همکاران ما در مجموعه مدیریت شهری و با تأکید شهردار، سازمان‌ها، معاونت‌ها و شرکت‌های وابسته حضور فعالی در این نمایشگاه داشته باشند. این نمایشگاه طی سال‌های اخیر در کشور توانسته در حوزه مدیریت شهری پیش‌رو باشد و امیداریم امسال نیز بتواند وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401040503313
  • خبرنگار :