به گزارش ایسنا، ماه گذشته، دانشجویان استخدام شده با توجه به شیوع بیماری کووید- ۱۹ و وضعیت بد اقتصادی در چین از کار برکنار شدند و اینها موانعی بودند که تابستان امسال با رکورد ۱۰.۸ میلیون فارغ التحصیل دانشگاه چین مواجه شده است. محدودیتهای ناشی از کووید در چین به دلیل رکود بازار املاک، نگرانیهای ژئوپلیتیکی و سرکوبهای نظارتی بر فناوری، آموزش و سایر بخشها، اقتصاد را که در حال حاضر کند شده، تحت تاثیر قرار داده است.
بیکاری جوانان در حال حاضر بیش از سه برابر نرخ بیکاری کلی در چین و به رکورد ۱۸.۴ درصد رسیده است. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد چنین بیکاری بالای جوانان چگونه بر جامعه چین تاثیر میگذارد.
نخست وزیر لی کچیانگ گفته است که تثبیت بازار کار برای فارغالتحصیلان اولویت اصلی دولت است. شرکتهایی که به فارغالتحصیلان جدید پستهای کارآموزی اعطا میکنند، علاوه بر مزایای دیگر با هدف افزایش اشتغال به طور کلی، یارانه دریافت خواهند کرد.
برخی از دولتهای منطقهای به فارغالتحصیلانی که به دنبال راه اندازی کسبوکار خود هستند وامهای ارزان ارائه کردهاند. که بازار مشاغل سطح ابتدایی چین حتی نسبت به بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ بدتر بود و تخمین زده میشود که مشاغل جدید نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است.
بر اساس گزارش رویترز، بخش فناوری کارفرمای مهم بسیاری از فارغالتحصیلان چینی بوده است اما به گفته کارشناسان استخدام، این صنعت در سال جاری نیروی کار خود را کاهش میدهد. طبق گزارشی در ماه آوریل، کاهش مشاغل در بین تقریبا ۱۰ شرکت بزرگ فناوری چین متفاوت بود اما همه آنها حداقل ۱۰ درصد از کارکنان خود را کاهش دادند.
انتهای پیام