به گزارش ایسنا، وجیهه محمدی در نشست خبری روز شنبه چهارم تیرماه که پیرامون هفته مواد مخدر برگزار شد، اعتیاد را یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی خواند و اظهار کرد: اعتیاد به نوعی مادر آسیبها به شمار می رود؛ ۲۴ دستگاه متولی پیشگیری و مبارزه با اعتیاد هستند اما باز هم اعتیاد خاص ترین آسیب اجتماعی کشور است.
وی در ادامه با بیان اینکه بهزیستی در حوزه اعتیاد خدمات گسترده ای انجام می دهد، اضافه کرد: این اقدامات در سه حوزه اقدامات اجتماعی محور، نگهداری و درمان اعتیاد و ارائه خدمت از طریق مراکز آسیبهای اجتماعی انجام میشود.
محمدی عنوان کرد: خدمات اعتیاد محور توسط ۸۶ مرکز، ۲۰ موسسه مردم نهاد و ۴۲ تیم آموزش دیده تخصصی در استان ارائه خدمت میکنند. اقدامات اجتماعی محور پیشگیری از اعتیاد همه فرآیندهای خدماتی معطوف به اجتماع و محله را شامل میشود که توسط خود مردم و با نگاه اجتماع محور است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در حوزه آموزش و پیشگیری توسط ۲۰ موسسه و ۴۲ تیم آموزش دیده در ۱۰۵ محله خدمات رسانی شده است، تاکید کرد: در این محلات ۱۳۹ هزار و ۵۰۰ نفر تخت آموزش قرار گرفته اند. در سه ماهه ابتدای سال جاری نیز با محوریت اجتماع محور ۱۵ هزار نفر آموزش دیدند.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان البرز خدمات در حوزه خدمات اجتماعی محور از طریق درمان های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت انجام می شود که درمان کوتاه مدت به طور روزانه و از طریق سم زدایی و دارو در ۸ مرکز خصوصی و یک مرکز دولتی انجام می شود.
وی بیان کرد: در سال گذشته ۲ هزار و ۳۲۰ نفر و در سه ماهه ابتدای سال جاری نیز ۷۰۰ نفر خدمات سرپایی روزانه دریافت کرده اند.
محمدی با بیان اینکه در کمپ های ماده ۱۵ معتادان خود معرف برای درمان اقامت یک ماهه خواهند داشت، تصریح کرد: ۵۵ مرکز درمان میان مدت فعال در البرز وجود دارد که به واسطه آنها در سال گذشته به ۱۸ هزار نفر خدمات رسانی شده و پذیرش در سال جاری نیز ۷ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است.
وی گفت: خدمات ترک اعتیاد بلند مدت در دو دوره ۴ تا ۶ ماهه ارایه می شود. ۲ مرکز جامع اعتیاد در البرز وجود دارد که ۲۱۳ نفر در سال گذشته و ۱۳۶ نفر نیز در سال جاری پذیرش شده است.
محمدی اظهار کرد: در کمپ های ماده ۱۶ معتادین متجاهر مردان استان البرز در سال گذشته به هزار و ۶۵۰ نفر خدمات رسانی شده و در سه ماهه ابتدای سال جاری نیز ۸۷۸ نفر پذیرش شده است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز خاطرنشان کرد: موضوع اعتیاد بیشترین اعتبار و هزینه را به خود اختصاص می دهد و بهترین راهکار پیشگیری از آن، محوریت خانواده و آموزش است.
انتهای پیام