به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، گفته میشود که مهاجمان مسلح وارد معبد هندوها شدهاند و شروع به درگیری و تیراندازی کردند. این عبادتگاه در کابل، پایتخت، در اوایل صبح زمانی که بیش از ۳۰ تن داخل آن بودند، هدف یک بمب قرار گرفت.
این آخرین عبادتگاه سیکهای باقیمانده در کابل است.
فرد یا گروهی مسئولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است. طالبان تا کنون در این مورد چیزی نگفتهاند.
گورنام سینگ، یکی از مقامات این معبد گفت: در لحظه وقوع انفجار حدود ۳۰ تن در این معبد حضور داشتند و هنوز مشخص نیست که چه تعداد از آنان جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: طالبان به ما اجازه ورود نمیدهد و نمیدانیم چه کار کنیم.
رهبران جامعه سیک در افغانستان اخیراً تخمین میزنند که فقط ۱۴۰ سیک از جمعیت ۱۰۰ هزار نفری در دهه ۱۹۷۰ در افغانستان باقی ماندهاند.
هند که بیشتر جمعیت سیکهای جهان را در خود جای داده است، گفت که از اخبار این حمله «عمیقا نگران» است.
سخنگوی طالبان به خبرگزاری رویترز گفت که مهاجمان قصد داشتند با یک خودروی مملو از مواد منفجره به این محل حمله کنند، اما قبل از رسیدن به هدف، منفجر شدند.
مسئولان طالبان گفتند که حمله پایان یافته است و عملیات پاکسازی در جریان است.
افغانستان زمانی جمعیت سیک و هندو پویایی داشت، اما سالها درگیری و بیثباتی سبب کاهش شدید این جامعه شد.
زمانی که طالبان سال گذشته قدرت را به دست گرفت، تنها کمتر از ۳۰۰ سیک در افغانستان باقی مانده بودند.
آنها بارها توسط شاخه محلی داعش مورد حمله قرار گرفتهاند و بمبگذاران انتحاری جامعه آنها را در حملاتی بزرگ طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ هدف قرار دادند.
طالبان به این جامعه، حق ماندن در افغانستان و ادای مناسک مذهبی خود اطمینان داده بود، اما در طول سال گذشته دهها تن دیگر به هند گریختند.
از زمانی که طالبان قدرت را به دست گرفته است، این کشور شاهد حملات مداوم شاخه خراسان گروه داعش بوده است.
سال گذشته در نتیجه حمله یک بمبگذار انتحاری به عبادتگاه اقلیت سیکها در کابل، دستکم ۲۶ نفر کشته و ۸ نفر دیگر زخمی شدند. گروه داعش مسئولیت آن حمله را به عهده گرفت.
انتهای پیام