به نقل از هلث، قبل از پرداختن به غذاهایی که میتوانند باعث افزایش ناسالم قند خون پس از خوردن غذا شوند، مهم است که بدانید منظور ما از افزایش قند خون چیست.
غذایی که میخوریم، به قند و گلوکز تبدیل میشود که بدن از آن بهعنوان سوخت استفاده میکند. اگر در هر نقطه از زمان مقدار زیادی از این گلوکز در جریان خون وجود داشته باشد، منجر به افزایش قند خون خواهد شد که به آن هیپرگلیسمی نیز گفته میشود. در افراد غیر دیابتی، هیپرگلیسمی با خوردن مقادیر بیش از حد قند و کربوهیدرات مرتبط است. اگر این الگوی غذایی در طول زمان ادامه یابد، قند خون بالا میتواند باعث آسیب به اجزای داخلی بدن حتی منجر به دیابت و سایر بیماریها شود.
نتایج تحقیق سال ۲۰۱۸ دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد ایالاتمتحده نشان داد که بسیاری از افراد به طور مرتب افزایش ناسالم گلوکز خون را تجربه میکنند حتی اگر سالم تلقی شوند.
محقق این تحقیق، مایکل اسنایدر توضیح داد: «مشاهده کردیم که برخی از افراد فکر میکنند سالم هستند اما قند خون آنان تنظیم نبود و هیچ ایدهای در این مورد نداشتند اما نتایج تحقیقات مشخص کرد که نوع غذاهای مصرفی عامل اصلی این افزایش قند خون بود».
دکتر کیسی مینز در مورد سه غذای سالمی صحبت کرد که مشخص شده است هنگام مصرف باعث افزایش قند خون ناسالم میشوند؛ اولین مورد انگور است. تمایل ما به خوردن انگور به تنهایی بهعنوان میان وعده، دلیلی است که انگور باعث چنین جهشهای عظیمی در سطح گلوکز خون میشود.
وی افزود: انگور میتواند قند خون ما را نامنظم کند. خبر خوب این است که برای جلوگیری از این مشکل مجبور نیستید خوردن انگور را متوقف کنید فقط کافی است آن را با ماست یا کمی آووکادو ترکیب کنید تا واکنش قند خون بدنتان متعادل شود.
دومین غذای سالم بلغور جو دوسر است در حالی که جو دوسر به خودی خود باعث افزایش قند خون نمیشود، انتخاب رویههای نادرست باعث ایجاد آن میشود. به دوستداران بلغور جو دوسر توصیه میشود از مواد پر قند مانند شربت افرا و چیپس شکلات پرهیز کنند و به جای آن به سراغ چربیهای سالم بروند. یک مشت آجیل یا دانه چیا که با بلغور جو دوسر مخلوط شده باشد، قند خون شما را ثابت نگه میدارد.
سومین غذای سالمی که سطح قند خون را افزایش میدهد لوبیاست. نکته مهم این است که لوبیاها تاثیر یکسانی روی همه افراد نخواهند داشت برخی افراد ممکن است شاهد افزایش قند خون باشند در حالی که در برخی دیگر اینطور نیستند. نتایج تحقیقات به میکروبیوم روده بهعنوان مسئول این تفاوت اشاره کردهاند، اگرچه مطالعات بیشتری برای دریافت ایده بهتر مورد نیاز است.
انتهای پیام