جواد تیموری، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به منظور پایش بیماری گیاهی گال باکتریای زیتون، کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی مینودشت، به شکل مدام از باغات زیتون این شهرستان بازدید می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی مینودشت، با بیان اینکه در بیماری گیاهی مذکور، توده های متورمی روی قسمت های مختلف درخت از جمله دمبرگ، سرشاخه، شاخه، تنه و پهنک برگ مشاهده می شود، ادامه داد: این بیماری سبب اختلال در انتقال آب و مواد غذایی می شود.
تیموری، با اشاره به اینکه توده های متورم در این بیماری اندازه تقریبی دو سانتی متری دارند، خاطر نشان کرد: تودهها ظاهری اسفنجی و نامنظم دارند و با گذشت زمان تغییر شکل داده و سخت و قهوه ای رنگ می شوند.
وی با تاکید بر اینکه در مراحل ابتدایی آلودگی، بافت های نامتقارن و سبز رنگ که در اثر تخریب سلول ها بوجود می آیند، مشاهده می شوند، تصریح کرد: پس از شروع آلودگی و با آغاز رشد مجدد گیاه، تکثیر بافت های اطراف این فرورفتگی ها باعث به وجود آمدن گال یا گره در این نقاط می شود.
مدیر جهاد کشاورزی گلستان، آلودگی روی میوه ها را به شکل نقاط ریز، گرد و قهوه ای رنگ عنوان کرد و افزود: از دیگر علائم این بیماری ریزش برگ ها، خشکیدن شاخه ها و ضعف عمومی گیاه است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری باعث تغییر طعم میوه، کاهش محصول و کاهش کیفیت روغن زیتون می شود، یادآور شد: این باکتری از طریق آوندها در داخل گیاه حرکت کرده و با برش عرضی ساقه می توان شیره ای زرد و لزج را مشاهده کرد که باغداران باید نسبت به این موضوع مهم آگاهی کامل را داشته باشند.
تیموری، در بخش پایانی سخنان خود صنعت کشاورزی را صنعتی در حال تکامل برشمرد و خطاب به کشاورزان توصیه کرد: فعالان این عرصه اگر میخواهند محصولی سالم داشته باشند، باید علاوه بر بهرهمندی از توان کارشناسان، اطلاعات خود را بهروز کنند.
انتهای پیام