ابتلای بیش از ۱۴ درصد مردم جهان به بیماری «لایم»

نتایج یک مطالعه جامع نشان می دهد که بیش از ۱۴ درصد مردم جهان احتمالا سابقه ابتلا به بیماری لایم را داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است که بیش از ۱۴ درصد جمعیت جهان به بیماری لایم، شایع ترین بیماری منتقله از طریق "کنه" مبتلا بوده اند.

مناطق اروپای مرکزی با ۲۰ درصد، بالاترین میزان آلودگی را داشته و همچنین مردان بالای ۵۰ سال که در مناطق روستایی زندگی می کنند با بیشترین خطر مواجه هستند.

این بیماری به ندرت کشنده است اما افرادی که با کنه آلوده گزیده می شوند، اغلب دچار بثورات پوستی شده و علائمی شبیه آنفلوآنزا از جمله درد عضلانی و مفاصل، سردرد، تهوع و استفراغ را تجربه می کنند.

متخصصان به این منظور که متوجه شوند بیماری لایم در سراسر جهان چقدر شایع است، داده های مربوط به ۸۹ مطالعه را جمع آوری کردند. باکتری "بورلیا بورگدورفری" (Bb) که عامل این بیماری است در خون ۱۴.۵ درصد نزدیک به ۱۶۰ هزار شرکت کننده یافت شد.

به گفته کارشناسان پس از اروپای مرکزی، مناطقی که بالاترین میزان آنتی بادی را داشتند، آسیای شرقی با ۱۵.۹ درصد، اروپای غربی با ۱۳.۵ درصد و اروپای شرقی با ۱۰.۴ درصد بودند.

به گزارش ساینس الرت، نتایج تحقیقات قبلی حاکی از آن است که شیوع بیماری های منتقله از طریق کنه در ۱۲ سال گذشته دو برابر شده است که دلیل آن تابستان‌های طولانی و خشک‌ ناشی از تغییرات آب و هوایی، مهاجرت حیوانات، از بین رفتن زیستگاه های طبیعی و تماس فزاینده با حیوانات خانگی است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401032416820
  • خبرنگار : 71432