نبیاله قائد رحمتی در گفتوگو با ایسنا در خصوص کارکردهای تالابها اظهار کرد: تالابها کارکردهای متفاوتی دارند.
وی اضافه کرد: کنترل سیلاب در سالهای ترسالی، جذب آلایندهها، تامین آب و تقویت آب سفرههای زیرزمینی، ذخیره کربن، پاکسازی و تلطیف هوا،تنوع زیستی در تالابها و تفریح و تفرج گردشگری از جمله کارکردهای تالابهاست.
معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان گفت: براین اساس طرح مدیریت زیست بومی تالابها در استان را آغاز کردیم.
قائدرحمتی با بیان اینکه تاکنون هیچ کدام از تالابهای لرستان در کنوانسیون رامسر ثبت نشده است، اضافه کرد: این درحالیست که پرونده تالابهای 11 گانه پلدختر، دریاچه گهر و زیستگاه سمند لرستانی در بخش پاپی به سازمان محیط زیست کشور ارسال شده تا در دبیرخانه کنوانسیون رامسر مطرح شود که تاکنون انجام نشده است.
وی عنوان کرد: طرح این پروژه به زبان انگلیسی تهیه شده است و منتظریم که سازمان محیط زیست کشور آن را در دبیرخانه کنوانسیون رامسر مطرح کند.
به گزارش ایسنا، قرارداد بین دولتی کنوانسیون رامسر که در دوم فوریه سال ۱۹۷۱ و بهمنظور حفاظت از تالابها در شهر رامسر استان مازندران منعقد شد و این پیمان بینالمللی با عنوان «کنوانسیون بینالمللی رامسر» و روز ۲ فوریه به نام «روز جهانی تالابها» ثبت شد. تمام تالابهای مهم دنیا که در این کنوانسیون ثبت میشوند عنوان «رامسر سایت» را دریافت میکنند. تاکنون ۲۴۱۴ رامسر سایت در دنیا به ثبت رسیدهاند. ۲۵ تالاب در ایران در کنوانسیون رامسر ثبت شدهاند و این رامسر سایتهای ایران شامل تالاب هامون پوزک، هامون صابری و هیرمند، خلیج گواتر و هور باهو، جزیره شیدور، تالاب خورخوران، دلتای رود گز و رود حرا، دلتای رود شور و شیرین میناب، تالابهای نیریز و کمجان، تالاب پریشان و دشت ارژن، تالاب شادگان، خورالامیه و خور موسی، تالاب چغاخور، تالاب گاوخونی و تالابهای پایین دست زاینده رود، تالاب زریوار، تالاب گمیشان، مجموعه آلاگل، آلماگل و آجیگل، آبندانهای فریدونکنار، ازباران و سرخهرود، شبه جزیره میانکاله، خلیج گرگان و آبندان لپوزاغمرز، پارک ملی بوجاق، تالاب انزلی، تالاب امیرکلایه، دریاچه قوریگل، تالاب کانی برازان، دریاچه قوپی، تالابهای شورگل، یادگارلو و درگهسنگی و دریاچه ارومیه میشود.
انتهای پیام