تعویض پرچم گنبد منور رضوی در سالروز ولادت حضرت رضا(ع)

صبح امروز و در سالروز میلاد حضرت ثامن الحجج(ع) آیین تعویض پرچم گنبد منور و پوش ضریح حرم مطهر رضوی برگزار شد.

در حاشیه برگزاری این آیین زائرانی که در روز ولادت میهمان حضرت بودند، همراه با خادمان شادمانه‌ «رضا رضا جانم» را زمزمه کردند.

پرچم گنبد و پوش ضریح حرم مطهر رضوی چند نوبت در سال و به مناسبت‌های مختلف تعویض می‌شود اما برگزاری این مراسم آیینی در صبح سالروز ولادت حضرت رضا(ع) به زیباترین و دلنشین‌ترین آن است.

امروز همزمان با صبح میلاد امام هشتم(ع) جمعی از خادمان این صحن پرچم گنبد طلایی و پوش ضریح مطهر را همزمان با نقاره‌زن‌ها از بالای گلدسته‌ها تعویض کردند.

تاریخ دقیق استفاده رسمی از پرچم در آستان قدس رضوی به درستی روشن نیست اما پس از آنکه مامون هنگام معرفی امام رضا(ع) به ولایتعهدی رنگ سبز را جایگزین رنگ سیاه کرد، این رنگ به عنوان نماد حکومت‌های شیعی مرسوم شد.

در اواخر دوره تیموری عَلَم یا پرچم مانندی در آستان قدس وجود داشت که هنگام استقبال از امرا و پادشاهان و یا هنگام تسلیم شهر به مهاجمان آن را بیرون می‌آوردند.

پس از انقلاب اسلامی عبارت «لااله الا الله» که به شکل گنبد و گلدسته طراحی شده، به عنوان نشان آستان قدس رضوی در مرکز پرچم وجود دارد و در حاشیه آن نام مبارک «رضا» به تکرار با رنگ زرد، دوردوزی شده است. این پرچم همیشه به جز ایام سوگواری بر بالای گنبد طلا در اهتزاز است و فقط در ایام عزاداری محرم و شهادت ائمه اطهار(ع)، با پرچم مخمل سیاه‌رنگ که همان نشان و همان حاشیه با ساتن سبز زیتونی روی آن گلدوزی شده، تعویض می‌شود.

مدت زمان برافراشته بودن پرچم سیاه به جای پرچم سبز براساس تقویم شیعه است. به عنوان مثال در ایام محرم و صفر از شب اول محرم پرچم سیاه افراشته می‌شود و تا پایان روز سوم ربیع‌الاول که سومین روز شهادت امام رضا(ع) است، به اهتزار در می‌آید.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401032114412
  • خبرنگار : 50093