به گزارش ایسنا، کیوان کاشفی اظهار کرد: خوشبختانه در سالی که گذشت میزان مبادلات تجاری ما با سوریه افزایش قابل توجهی داشت و به ۲۵۰ میلیون دلار رسید اما معتقدیم با پیگیری برخی سیاستها امکان آن وجود دارد که این آمار تجاری نیز بار دیگر افزایش یافته و به مرز ۵۰۰ میلیون دلار برسد. البته ما معتقدیم ظرفیت موجود برای تجارت مشترک میان دو کشور بسیار بیشتر از این اعداد است.
وی با بیان اینکه میتوان در سه حوزه به افزایش آمارهای تجاری امیدوار بود، بیان کرد: یکی از این بخشها، موضوع نوسازی ماشین آلات و تجهیزات سوریه است. ما در جریان دیدارهای اخیر تلاش کردیم جزئیات نیازهای سوریه در این حوزه را ارزیابی کنیم و با درک دقیقتر از شرایط، شرکتهای ایرانی را برای استفاده از بازار این کشور آماده کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوریه تامین مواد اولیه شرکتهای سوری را یکی دیگر از ظرفیتهای افزایش تجارت مشترک دانست و گفت: به طور خاص ما در حوزه پتروشیمی ظرفیتهای قابل توجهی داریم و میتوانیم در بازار سوریه حضور جدی داشته باشیم و در دیگر بخشها نیز امکان تامین مواد اولیه وجود دارد.
کاشفی ادامه داد: محصولات کشاورزی نیز دیگر حوزهای است که ما امکان صادرات گستردهتر در بازار سوریه را داریم. البته باید در نظر داشت که بخشی از این صادرات زمانی اصلاح میشود که ما مشکل حمل و نقل را برطرف کنیم. براوردهای ما میگوید که بین شش تا هشت درصد از صادرات ما به عراق در نهایت به مقصد سوریه انجام شده است اما با توجه به مشکل حمل و نقل این آمار برای سوریه ثبت نمیشود.
وی درباره نقش ایران در بازسازی سوریه نیز بیان کرد: واقعیت این است که هنوز اتفاقات بزرگ و بازسازی همه جانبه شکل نگرفته که بگوییم برخی کشورها فعال بودهاند اما ما جا ماندهایم. با افزایش درآمدهای سوریه و امکان بازسازی گستردهتر قطعا شرکتهای ایرانی نیز امکان حضور در این عرصه را خواهند داشت.
انتهای پیام