به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه تریبیون، روابط دو کشور چندین سال است که پر تنش مانده و در اوت ۲۰۱۹ زمانی بدتر شد که هند به صورت یکجانبه وضعیت ویژه جامو و کشمیر را لغو کرد.
از آن زمان روابط دیپلماتیک کاهش یافته، تجارت دو طرفه تعلیق شده و هیچ گفتوگویی صورت نگرفته است. اما حتی پیش از آنکه شهباز شریف به عنوان نخست وزیر جدید پاکستان در راس امور قرار گیرد، دو کشور مذاکراتی را به صورت مخفیانه با یکدیگر آغاز کرده بودند.
این تماسها باعث از سرگیری آتش بسی در فوریه ۲۰۲۱ شد و از آن زمان نیز آتش بس همچنان در جریان است و هیچ درگیری صورت نگرفته. اما این روند به از سرگیری مذاکرات بین دو کشور منجر نمیشود.
از زمان روی کار آمدن دولت جدید در اسلام آباد، اقداماتی از جانب هند و پاکستان برای یافتن راههایی برای برون رفت از بحران کنونی مطرح شده که به گفته یکی از مقامهای مطلع "گفتوگوهای مخفیانه یا پشت برده" نام گرفته است.
این منبع مطلع ناشناس به جزئیات بیشتر این روند اشاره نکرد و افزود: هدف اصلی این گفتوگوهای مخفیانه حفظ مذاکرات تحت پوشش تا زمان اتخاذ تصمیمی ملموس است.
این منابع مطلع همچنین اعلام کردند، قدرتهای غربی شامل آمریکا و انگلیس به دنبال کاهش تنش و گشایش کانالهای رسمی ارتباط بین پاکستان و هند هستند.
انتهای پیام