سید هادی سید افقهی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه کسانی که در محور مقاومت هستند و به این جریان نزدیک میباشند از تصویب چنین قانونی ابراز خرسندی کردهاند، اظهار کرد : به خاطر جایگاه عراق در منطقه ، وضعیت جغرفیایی و سوق الجیشی آن، امکانات سرشاری که در این کشور وجود دارد ، نقش مرجعیت و نیروهای طرفدار جریان مقاومت و مردم مبارز این کشور تصویب چنین قانونی در عراق مهم است و در واقع یک پیروزی سیاسی تاریخی برای مردم این کشور و طرفداران جریان مقاومت محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در مقابل ، جبهه آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای عربی که به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند عکس العمل منفی نسبت به تصویب این قانون نشان دادهاند، گفت: آنها به صورت وقیحانه در امور داخلی عراق دخالت میکنند که چرا چنین قانونی در پارلمان این کشور تصویب شده و عراق در راستای منافع جریان مقاومت حرکت کرده است.
سید افقهی با بیان اینکه این کشورها و رژیمها از اینکه عراق از جرگه کشورهایی که در پی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند خارج شده است، ناراحت هستند ، افزود: از سال 2003 بعد از سقوط صدام کشورهایی چون آمریکا، انگلیس و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس با خرج دلارهای زیاد به دنبال این بودند که عراق را به سمت فرآیند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ببرند و مردم عراق و مرجعیت عالیقدر این کشور را به سمتی سوق بدهند که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بپذیرند ولی اکنون علیرغم این هزینهها، چنین قانونی در پارلمان عراق تصویب شده، آنها قطعا مخالف این موضوع هستند. فشارها را به عراق بیشتر میکنند و تلاش میکنند که مسیر به سمتی برود که مردم و پارلمان عراق از تصویب چنین قانونی پشیمان شوند و یا این قانون در عمل اجرا نشود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در بخشی دیگر از صحبت های خود با بیان اینکه ماده 5 در پیش نویس این قانون که در آن تاکید شده بود شخصیتهای تراز اول عراق نباید به سمت عادی سازی روابط بروند از این قانون حذف شده است ، خاطر نشان کرد : هشت بند دیگر این قانون کلیات است و این مهم است که این قانون شامل شخصیتهای تراز اول نیز باشد؛ چرا که اگر قرار است عادی سازی شود عادیسازی از سوی این مسئولان انجام میشود.
سید افقهی همچنین با بیان اینکه به احتمال زیاد منطقه اقلیم کردستان نیز زیر بار اجرای چنین قانونی نمیرود و آن را به رسمیت نمیشناسد، گفت: امیدواریم این قانون فقط در حد یک بیانیه باقی نماند و اجرایی و عملیاتی شود چراکه اتفاق رخ داده برای داخل و خارج از عراق مهم است.
وی در پایان تاکید کرد : در حالی که آمریکاییها تلاش میکنند این موضوع را به کشورهای منطقه تحمیل کنند که اسرائیل یک واقعیت است و باید آن را بپذیرند مجلس عراق اقدام به تصویب چنین قانونی کرده است و این یک تابوشکنی است .
به گزارش ایسنا، براساس آنچه که رسانه ها منتشر کرده اند ، مجلس عراق روز پنجشنبه «۵خردادماه۱۴۰۱» به اتفاق آرا پیشنویس قانون جرمانگاری عادیسازی روابط با سرائیل را تصویب کرد.
هدف از این قانون جلوگیری از برقراری روابط دیپلماتیک، سیاسی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی یا هر نوع رابطه دیگر میان عراق و اسرائیل است.
در این قانون شهروندان عراقی در داخل و خارج کشور، اقلیم کردستان، استانداریها، نهادهای حکومتی و همچنین شرکتهای خصوصی، نهادهای خارجی و سرمایهگذاران خارجی فعال در عراق از روابط با اسرائیل منع شدهاند.
انتهای پیام