با هشدار درخصوص تب کریمه کنگو

یک مسئول: گوشت را از مراکز معتبر خریداری کنید

مدیرگروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، از مردم خواست گوشت و محصولات دامی را تنها از فروشگاه‌های مجاز تهیه کنند.

کیوان خاصی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو بیماری آندمیک منطقه اورامانات استان کرمانشاه می باشد و هر ساله مواردی از بیماری بصورت تک گیر در سطح استان بروز می کند، گفت: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو مرگ و میر بالایی دارد و شیوع این بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است.

وی با بیان اینکه علائم این بیماری در انسان شامل سردرد، تب شدید، کمردرد، درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ و خونریزی زیر جلدی می باشد، افزود: علائم بیماری یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا شس روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد و بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی می‌شود.

وی با بیان اینکه مرگ و میر بر اثر بیماری بالا و حدود ۵۰ درصد است، گفت: خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ بیشتر به دلیل خونریزی‌های شدید داخلی و کاهش پلاکت رخ می‌دهد.

وی به مردم  توصیه کرد از خرید دام و کشتار آن در منازل و معابر عمومی خودداری کنند و گوشت و محصولات دامی را تنها از فروشگاه‌های مجاز تهیه کرده و از فروشندگان دوره‌ گرد و فروشندگان غیر مجاز در مسیر جاده‌ خرید نکنید و حتما محصولات گوشتی دارای مهر سازمان دامپزشکی را خریداری کنند.

 خاصی همچنین توصیه کرد بدون استفاده از وسایل حفاظتی (دستکش، روپوش و ...) از تماس با لاشه، احشا، خون و ترشحات دام خودداری کرده و پس از تماس با گوشت امعاء و احشای دامی حتماً دست‌ها را به روش صحیح با آب و صابون بشویند.

وی گفت: گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید و جگر دام تازه ذبح شده را نیز قبل از مصرف به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس به خوبی پخته و مصرف کنید.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401030604219
  • خبرنگار :