مدیرکل بنیاد شهید تهران:

عکس شهدا را به دیوار زدند اما «عکس شهدا» عمل کردند

همزمان با چهلمین سالگرد حماسه آزاد سازی خرمشهر، آئین تجلیل از رزمندگان و ایثارگرانی که در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر شرکت داشتند در قالب برنامه "شهری در آسمان" از سوی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و در فرهنگسرای امام (ره) برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این برنامه که در سالن آمفی تئاتر این فرهنگسرا برگزار شد، از ۶ نفر از رزمندگان دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.
فاطمیان پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این مراسم  به نقل خاطره‌ای از شهید مدافع حرم شهید صیاد خدایی پرداخت که دو روز قبل در تهران به شهادت رسید و اظهار کرد: امروز به نام روز مقاومت، ایثار و شهادت نامیده شده که برای هر تمدنی این واژه‌ها لازم است و افزود: انبیاء الهی و ائمه اطهار امتحان شدند اما مقاومت کردند و هر امتی که عنصر مقاومت از او رخت بربندد، آن ملت مضمحل خواهد شد و مقاومت یک کلمه کلیدی در بیانات مقام معظم رهبری است و ما هم باید این مقاومت را بیاموزیم و ادامه دهیم و در کنار مقاومت حتما عنصر ایثار هم وجود دارد.


وی ادامه داد: این عرصه در همه زندگی از جمله فرهنگ و اقتصاد موجود است و اگر در این عرصه‌ها گاهی زمین خوردیم، باید دوباره بلند شویم و اظهار امیدواری کرد این فرهنگ عظیم اگر برای ما جا افتاد، به نسل بعدی هم هم انتقال دهیم و در حوزه نوجوانان تلاش شود برنامه‌هایی باتوجه به ذوق آنها تهیه و ارائه شود.


اصحاب کریمی، رئیس بنیاد شهید استان تهران و از رزمندگان دوران دفاع مقدس نیز  در این مراسم گفت: جامعه اسلامی در صورتی می‌تواند موفق باشد که تربیت انسانی هم در آن اتفاق بیفتد و اگر آن اتفاق بیفتد آن پیروزی‌ها هم می‌تواند به وجود بیاید.  آن روزها آن چیزی را که در دوستانم می‌دیدم همان کمال و انسانیت بود تا جائی که در گرمای زیاد خوزستان که دست‌ها از تماس با اسلحه و خشاب تاول می‌زد، آنها در حالی که از شدت گرما پوتین‌ها را هم از پا درآورده بودند به جنگ ادامه می‌دادند.

وی در پایان ضمن انتقاد از برخی رفتارها نسبت یه شهدا و ایثارگران اظهار کرد: در این ۳۰  سال هیچکس نیامد بگوید چه بر سر بچه‌های جنگ آمد اگرچه فیلم‌هایی هم ساخته شد و حرف‌هایی هم زده شد، اما آنچه من دیدم در اینها نبود. جماعتی دیدم که عکس شهدا را به دیوار زدند اما عکس شهدا عمل کردند.

وی با انتقاد از برخی عملکردها نسبت به روش شهدا افزود رزمندگان بسیج و ارتش و سپاه همه آمدند و جنگیدند و آنچه رمز موفقیت بود، عشق به اهل بیت و روضه اباعبدالله (ع) بود.


دکتر جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه و از دیپلمات‌های باسابقه ایران پس از انقلاب اسلامی با تسلیت شهادت شهید حسن صیاد خدایی و بررسی پیامدهای پیروزی ایران در آزاد سازی خرمشهر گفت: تا ۱۲ ساعت بعد از استقرار نیروهای ایرانی در خرمشهر، رسانه های جهانی گیج بودند اگرچه کم کم این پیروزی را پذیرفتند.

وی افزود: اما چگونگی این فتح یکی از پدیده‌های فوق‌العاده‌ای است که در جنگ‌های صدساله اخیر بی‌نظیر است و بی‌دلیل نبود که صدام گفت اگر خرمشهر را بگیرند بصره را هم خواهم داد. چندی پس از فتح خرمشهر هیئتی از وزارت خارجه برای دیدار با حافظ اسد به سوریه رفت و حافظ اسد در آن دیدار گفت شبی که شما وارد خرمشهر شدید، بسیاری از سران عرب منطقه تا صبح نخوابیدند و حتی رسانه‌های مخالف اسلام در ترکیه واکنش نشان دادند و نوشتند خداحافظ تمدن غرب. این در حالی بود که صدام قبل از شروع جنگ یعنی در تابستان ۱۳۵۸ دنبال نابودی ایران بود و به ادعای خودش می‌خواست شخصیت اول جهان اسلام شود اما با فتح خرمشهر همه این خواب و خیال‌ها از بین رفت و چند روز بعد از فتح خرمشهر سفیر شوروی در ایران گفت ما به این نتیجه رسیدیم شما قدرت اول در منطقه هستید و این قدرت فوق تصور است و به همین جهت من به خدا اعتقاد پیدا کردم.


دکتر منصوری ادامه داد: از آن به بعد بود که سعودی‌ها و شیوخ عرب به فکر مقابله افتادند و با طرح توطئه‌ای با مشارکت اسرائیل در صدد اشغال لبنان برآمدند تا اگر ایران خواست وارد بغداد شود، آنها وارد عراق شوند اما برنامههای آنها با شکست افتضاح آمیزی در لبنان توام شد و در واقع بعد از فتح خرمشهر نظام جمهوری اسلامی در ایران تثبیت شد و ضد انقلاب از ایران متواری شدند و عملا نظام به ثبات رسید.


وی گفت:بعد از فتح خرمشهر گروهی آمدند و گفتند فرماندهی نقش داشت و گروهی گفتند نیروها و دیگران گفتند امکانات و این مطلب به گوش امام رسید و امام احساس کرد ممکن است یک آتشی در کشور ایجاد شود و به همین جهت چند روز بعد از فتح خرمشهر آن جمله تاریخی را گفتند که خرمشهر را خدا آزاد کرد.


در پایان مراسم، از تعدادی از رزمندگان حاضر در عملیات بیت المقدس به نام های محمد علی اسدی، حمید رضا سلامی، محمد حسین عنایتی، عباسعلی اسماعیلی، مسعود خسرو تاج و علی رضا علیزاده تقدیر شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۸:۴۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1401030302695
  • خبرنگار :