به گزارش ایسنا، تعاونیها از جمله ابزارهای مشارکت و توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی هستند که نقش موثری در تولید و اشتغال، افزایش سطح درآمد و رفاه مردم و بهبود شرایط کسب و کار ایفا میکنند.
الگوی تعاون به عنوان الگوی اقتصاد مردمی، در بسیاری از کشورهای دنیا تجربه شده چرا که توسعه تعاونیها موجب توزیع عادلانه ثروت و درآمد، ایجاد رفاه اجتماعی و اشتغال پایدار و استفاده از سرمایههای خرد مردمی می شود.
گزارش معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اقدامات صورت گرفته در بازه شهریور تا اسفند ۱۴۰۰ از تشکیل و ثبت تعاونیهای جدید در حوزه کشاورزی، خدماتی، حمل و نقل، فراگیرملی و توسعه و عمران شهرستانی حکایت دارد؛ به نحوی که طی این مدت بیش از ۴ تعاونی توسعه و عمران شهرستانی با عضویت ۵۴۰۰ نفر، بیش از ۱۵ تعاونی حمل و نقل با عضویت ۲۳۶ نفر، ۲۴۰ تعاونی خدماتی با عضویت بیش از ۳۱۹۴ نفر، بیش از ۱۸ تعاونی فراگیر ملی با عضویت ۱۴ هزار و ۳۴۹ نفر و بیش از ۵۰ تعاونی کشاورزی و۶۷ تعاونی توزیعی ثبت و تشکیل شده است.
ایجاد مراکز نوآوری و توسعه تعاون ایران (منتا) از دیگر برنامهها و اقدامات معاونت تعاون بوده و بیش از ۵ مرکز نوآوری و توسعه تعاون جدید در دولت سیزدهم تشکیل شده است.
تشکیل منتا نخستین گام مشترک معاونت تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون کشور به شمار می رود و یکی از ماموریتهای اساسی آن، پیوند میان بدنه تعاون کشور با صاحبان ایده و نوآوری و آشنایی فعالان نوآوری با موضوع تعاون است.
مراکز منتا، در راستای طراحی مفهوم نوآوری در تعاون و بهره برداری صحیح از ایده های نوین در جهت موفقیت روند کسب و کار بخش تعاون فعالیت می کنند.
از دیگر اقدامات ویژه معاونت امور تعاون در دولت سیزدهم می توان به پیگیری مطالبات چندین ساله پرسنل شاغل در تعاونی های سهام عدالت اشاره کرد که بر اساس آن مقرر شد ۷۵ درصد حقوق و مزایای معوق در اسرع وقت پرداخت و ۲۵ درصد مابقی به پس از انجام حسابرسی موکول شود.
طرح افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون بر اساس توزیع سهام عدالت که از همان روزهای آغاز طرح به سهام عدالت معروف شد را می توان تنها نهاد برجای مانده از روزگاری دانست که کشور فرصت واگذاری بنگاههای بزرگ دولتی به مردم را پیدا کرده بود.
عدم پایبندی مسئولان به محور قرار دادن تعاون طی این سالها از یکسو و بی میلی به واگذاری واقعی امورات اقتصادی کشور به مردم از سوی دیگر وضعیت نامناسبی را برای سهام عدالت پدید آورده و بر همین اساس باز طراحی سهام عدالت بر محور بخش تعاون و ایجاد بستر واقعی برای مالکیت و مدیریت بنگاههای ذیل اصل ۴۴ از برنامه های اساسی این معاونت در دوران پیش رو است.
یکی دیگر از اقدامات معاونت تعاون در این مدت، تهیه بسته احداث ۵۰۰ هزار واحد مسکونی با استفاده از ظرفیت تعاونی های مسکن، پیگیری تحویل و بهره برداری از واحدهای باقی مانده مسکن مهر و مشارکت در اجرای قانون جهش تولید مسکن بوده است.
طرح جهش مسکن، برنامه دولت برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور است تا از این طریق مشکل مسکن آحاد جامعه برطرف شود.
آنطور که وزیر راه و شهرسازی گفته در این طرح، زمین به طور رایگان در اختیار متقاضیان قرار میگیرد و مالکیت زمین های دولتی جهت ساخت مسکن به وزارت راه و شهرسازی منتقل میشود.
به گزارش ایسنا، پیگیری تخفیفهای بیمه و معافیتهای مالیاتی تعاونی ها بر اساس قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، حمایت از ۲۲۰ شرکت تعاونی برای حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی، ایجاد داشبورد مدیریتی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون و پیگیری اعطای تسهیلات به بیش از ۱۰۰ اتحادیه و شرکت تعاونی از دیگر اقدامات صورت گرفته معاونت امور تعاون وزارت کار در این مدت به شمار می رود.
انتهای پیام