محمدمهدی اسماعیلی در ویدیوی ارسالی به اختتامیه رویداد سینما حماسه که امشب در آرامگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به فرهنگ، تاریخ و تمدن اصیل از داشتههای بسیاری برخورداریم و باید از فرهنگ و هنر غنی که در دسترس ماست، متناسب با اقتضائات و مسائل پیشرو به درستی استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: هنر حماسه از سرمایههای بزرگ این سرزمین است. فردوسی یکی از بزرگترین حماسهسرایان ایران است که با اتکا به مکتب اهل بیت(ع) و با نگاهی به آموزههای قرآنی به ترویج آموزههای وحیانی پرداخته و کارهای بزرگی انجام داده است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: فردوسی فرهنگ ایرانی اسلامی را همزمان ترویج کرد و به آن توجه داشت که امروز بخشی از نیازهای مهم حوزههای فرهنگی، ادبی و هنری با بازخوانی آثار گرانبهای او مرتفع میشود.
وی گفت: ما امروز در سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب و تمام بخشها نیازمند روح حماسه هستیم. انقلاب اسلامی ما یک رخداد حماسی بینظیر بود و شهدا از بزرترین حماسهآفرینان تاریخ هستند که با بازخوانی دقیق این حوزه میتوان در این مسیر گامهایی بلند برداشت.
رقابت بیش از ۷۷۰ اثر در رویداد سینما حماسه
سجاد انتظاری، دبیر رویداد سینما حماسه، نیز در این مراسم با اشاره به نقل قولی از شهید آوینی اظهار کرد: روزهایی که رویداد سینما حماسه را طراحی میکردیم، به طور دائم یاد این سخن از شهید آوینی میافتادم که میفرمود «جوهر سینما مستقل و مجرد از پیام و تفکر معتبر است؛ تا کسی این حقیقت را به تجربه در نیاورد، نمیتواند سینما را همچون وسیلهای در خدمت بیان معترضات خویش در آورد».
وی ادامه داد: باشگاه فیلم رویش که این فراخوان و رویداد را برگزار کرده حدود ۳۰ تا ۴۰ یار جدید به آن اضافه شده است. این حرکت در آغاز راه قرار دارد که امیدوارم به سمت تولیدات داستانی و مستند گام برداریم.
دبیر رویداد سینما حماسه خاطرنشان کرد: در اسفند سال گذشته فرخوان را منتشر کردیم که مهلت ارسال آثار تا پایان فرودین ۱۴۰۱ تعیین شده بود. با توجه به اینکه ایام نوروز و ماه رمضان را در پیش داشتیم اما استقبال خوبی از هنرمندان سراسر کشور صورت گرفت.
انتظاری تصریح کرد: از تمام استانهای کشور ۷۷۳ اثر به دبیرخانه رویداد سینما حماسه در بخش داستانی و مستند ارسال شد که ما این آثار را در بخش داستانی با کمک و همراهی اساتید لطیفی، مقدمدوست و شفا و در بخش مستند با همراهی اساتید خالقی، اسلامزاده و شاهمحمدی داوری کردیم.
وی یادآور شد: از این تعداد آثار ۴۰ اثر برگزیده شده که در این مدت کارگاههای تخصصی پیرامون آن برگزار شد. انشاالله با همراهی و حمایت سازمان سینمایی سوره آثار برگزیده تولید خواهد شد. همچنین از شهرداری مشهد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی که در برگزاری این رویداد ما را یاری کردند تشکر میکنم.
دبیر رویداد سینما حماسه ادامه داد: امیدوارم این رویداد نوپا حمایت شود تا تاثیرش را در سینمای کوتاه و در سالهای آینده در سینمای بلند کشور شاهد باشیم.
هدف دبیرخانه هنر حماسی امیدآفرینی است
مجید عسکری، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی نیز در ادامه اظهار کرد: حوزه هنری انقلاب اسلامی از سه سال پیش دبیرخانهای به نام دبیرخانه هنر حماسی تشکیل داد که بنا دارد آنچه موجب امیدآفرینی، ساختن ایران و آینده این مرز و بوم میشود را با استفاده از ادبیات ملی یعنی شاهنامه به انجام برساند.
وی اضافه کرد: هدف بعدی این دبیرخانه تولیداتی حماسی در قالب ادبیات دینی است که در این راستا از مواردی که در خطه خراسان مانند خاوراننامه، حمله حیدری و... که هم حماسی و هم شیعی است، استفاده خواهد شد. البته انقلاب اسلامی ما که باعث حماسهسازی شد، در ادبیات و هنر انقلابی ایران رویشها و اتفاقات خوبی را رقم زد. همچنین در صدد هستیم برای آنچه آینده ایران اسلامی نیاز دارد، تولیداتی داشته باشیم.
مدیر حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: چند برنامه در عرصه کلان طراحی شده که بخش جدی آن رویداد جایزه داستان حماسی بوده است و امشب از برگزیدگان ۲ حوزه داستان حماسی و سینما حماسه تقدیر به عمل آمد.
عسکری ادامه داد: خوشحالیم که امشب آرامگاه فردوسی یکی از نقشها و جایگاه های اصلی خود را پیدا کرده و هنرمندان ملی ایران زمین در این نقطه گرد هم آمدند تا پایان این رویدادها را گرامی دارند.
انتهای پیام